13. maj 2021
Byhuset i Ny Østergade i indre København. Her bygherren Boll+. Det er opført i totalentreprise af HHM med Praksis Arkitekter ApS, arkitekturprofessor Carsten Juel-Christiansen og Henry Jensen A/S.

- Huset er et eksempel på den måde vi arbejder sammen fra starten, fordi vi på den måde får skabt mest værdi, siger Svend Pedersen. Foto HHM
gallery icon

Se billedserie

Byhuset i Ny Østergade i indre København. Her bygherren Boll+. Det er opført i totalentreprise af HHM med Praksis Arkitekter ApS, arkitekturprofessor Carsten Juel-Christiansen og Henry Jensen A/S. - Huset er et eksempel på den måde vi arbejder sammen fra starten, fordi vi på den måde får skabt mest værdi, siger Svend Pedersen. Foto HHM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2020 blev et rekordår for HHM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2020 blev et rekordår for HHM
Nordsjælland - 23. april 2021 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

I Uvelse tæt på Hillerød står HHM A/S bag en projektudvikling af en udstykning på 46 boliger, hvor de første huse allerede er solgt og flyttet ind i, mens de sidste huse stadig kun eksisterer på papir.

Og i det centrale København - på en grund der indtil for få år siden var en tom grund og parkeringsplads - troner nu et byhus i fem etager med 24 boliger, butikker og erhverv i stueetagen og en grøn gårdhave på taget. Her har HHM haft byggeopgaven.

Begge byggerier tæller med i det rekordregnskab, som de omkring 200 ansatte i entreprenørvirksomheden HHM A/S har præsteret i 2020 følge virksomhedens seneste årsrapport.

Samarbejde

Spørger man HHM's adm. direktør Svend Pedersen, hvad der er nøglen til den øgede omsætning, så er det en målrettet strategi om tidlig inddragelse af alle parter i hvert byggeprojekter.

Det giver både bedre og sundere byggerier samt tilfredse kunder, mener man.

- Vi er meget involveret i samarbejdsmodellen om tidlig inddragelse af byggeriets parter. Vi har arbejdet med den de sidste 5-6 år, og resultaterne har været markante. Projekterne er afleveret til tiden med meget få fejl og mangler og i et højt kvalitetsniveau, fordi vi tidligt i byggeprocessen har haft mulighed for at korrigere potentielle fejl. Når du har bygherre, entreprenører og arkitekt med fra starten, så får du tilrettelagt de tekniske løsninger, så de både er bygbare og kan udføres i et godt arbejdsmiljø, siger han.

Rekord

Ifølge Svend Pedersen så har strategien også styrket virksomhedens stærke værdier om godt håndværk, godt arbejdsmiljø og god ledelse samt forretningsmodellen med mange egne håndværkere. Regnskabsåret 2020 udviser et rekordoverskud for virksomheden og samtidig er overskudsgraden også steget fra 3,7 procent til 2019 til 5,4 procent i 2020.

- Der er mage varianter af det tidligere samarbejde alt efter projektet og om det er store professionelle investorer eller private investorer. Men det vigtige er at man går gennem en projektforslagsfase, hvor alle er med, og hvor man får lavet et forslag og nogle tegninger alle er med på, og hvor man så kan prisfastsætte og så underskrive en endelig byggekontrakt, siger Svend Pedersen.

High-end huse

Nybyggede boliger fylder en stor del i HHM's portefølje, hvad enten det så er offentlige plejeboliger eller private lejlighedsbyggerier.

Men også HHM's afdeling for arkitekttegnede enfamiliehuse har oplevet et meget positivt marked i 2020. Og det ser ud til at fortsætte ind i 2021 med et højt aktivitetsniveau.

- Vi oplever en betydeligt øget kendskabsgrad til HHM blandt private, der ønsker et enfamiliehus i high-end-markedet. Det baserer vi på det sidste års tid, hvor vi har haft en stigende tilgang af private kunder, der ønsker at bygge et hus, der passer præcis til deres personlige livsstil og behov fremfor at skulle tilpasse sig et typehus, forklarer Svend Pedersen.

HHM har gennem de seneste år arbejdet meget med bæredygtighed.

Hotel

- Problematikken omkring bæredygtighed er noget der optager byggebranchen, og det er noget vi satser meget på i HHM. Vi bygger både andet svanemærkede boliger såvel som DGNB-certificeringer (gennem Green Building Council Denmark, red) til sølv og guld. Det er faktorer som bliver en stadig vigtigere del af byggebranchen, siger Svend Pedersen.

Forventningen til 2021 er, at HHM rammer samme niveau som sidste år. Blandt de projekter, HHM skal i gang med i år er byggeriet af PFA Ejendommes hotel- og boligprojekt på Markedspladsen i Hillerød.

- Vi venter bare på, at arkæologerne bliver færdige med at undersøge området, så vi kan komme i gang, fortæller Svend Pedersen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?