21. april 2021
2700 sårbare ældre kan blive vaccineret i deres egen kommune fra tirsdag til fredag. I Nordsjælland er det følgende kommuner: Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gribskov, Helsingør, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal
2700 sårbare ældre kan blive vaccineret i deres egen kommune fra tirsdag til fredag. I Nordsjælland er det følgende kommuner: Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gribskov, Helsingør, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 20 nye pop-up vaccinationssteder for sårbare ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 nye pop-up vaccinationssteder for sårbare ældre
Opdateret 17. februar 2021 kl. 09:57
Nordsjælland - 16. februar 2021 kl. 10:27

Region Hovedstaden og 20 kommuner åbner i denne uge fra tirsdag til fredag pop-up vaccinationssteder til borgere over 65 år, der får praktisk hjælp og personlig pleje.

arrow Læs også: Ønske er hørt: Nu vaccineres der i sportshal

Borgerne i målgruppen kan dermed blive vaccineret lokalt fremfor at skulle køre til et vaccinationscenter, og det glæder regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

-Det er vigtigt, at ældre og sårbare borgere, der bor i eget hjem, også kan blive vaccineret. Derfor er vi gået sammen med 20 kommuner og praktiserende læger om at åbne lokale pop-up vaccinationssteder, der gør det nemmere for de + 65-årige at blive vaccineret lokalt, siger hun

Pop-up vaccinationsstederne består af en udkørende enhed fra Region Hovedstadens Akutberedskab, der står for transport og opblanding af vacciner. Kommunerne sørger for lokaler og transport af borgere, og praktiserende læger vaccinerer og holder øje med, at borgere ikke bliver dårlige bagefter.

Vaccinationsstederne er åbne fra kl. 15 til 20. fra tirsdag til fredag, hvor borgerne kan få vaccinen fra Pfizer. Samlet kan 2.700 borgere blive vaccineret i løbet af de fire dage, og der bliver vaccineret mellem 50 og 375 borgere de enkelte steder. Alle borgere, der kan blive vaccineret, har eller vil få direkte besked. Man kan ikke bare møde op.

Alle kommuner i regionen har fået tilbud om pop-up vaccinationssteder, og 20 er med i samarbejdet. De øvrige har et vaccinationssted i kommunen og bruger det i stedet.

De 20 kommuner som får pop-up vaccinationscenter i uge syv er: Albertslund, Allerød, Brøndby, Dragør, Egedal, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Gribskov, Helsingør, Herlev, Hvidovre, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Rødovre og Vallensbæk.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?