16. december 2017
Hans Graham Petersen blev kun 17 år. Han døde umiddelbart efter årsskiftet af meningitis. Nu har familien fået besked om, at han sandsynligvis ville have overlevet, hvis han havde fået den rette behandling hurtigt nok. 

Foto: Privat
Hans Graham Petersen blev kun 17 år. Han døde umiddelbart efter årsskiftet af meningitis. Nu har familien fået besked om, at han sandsynligvis ville have overlevet, hvis han havde fået den rette behandling hurtigt nok. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det gjorde mere ondt, end jeg havde troet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det gjorde mere ondt, end jeg havde troet
Nordsjælland - 11. oktober 2017 kl. 11:28
Af Michael Degn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bringer aldrig sønnen tilbage, men det er en afslutning i en sag om fejl i meningitis-behandlingen.

- Det var hårdt at se, at vores søn kunne have været i live, hvis der ikke var begået de fejl, siger Ivan Petersen fra Farum til Frederiksborg Amts Avis.

Han er far til Hans Graham Petersen, der døde udmiddelbart efter nytår på grund af meningitis. Da familien ringede til 1813 nytårsaften og nytårsnat, fik de at vide, at de selv skulle køre ham på hospitalet, men der skulle straks have været sendt en ambulance. Patientskadeerstatningen har vurderet Hans' sag og to andre sager, heriblandt sagen om 16-årige Mathias Baadsgaard-Lund fra Skodborg.

Konklusionen er, at alle tre drenge på mellem 16 og 18 år, med stor sandsynlighed ville have været i live i dag, hvis de havde fået den rette behandling. Familierne henvendte sig i tide til sundhedssystemet.

- Det gjorde mere ondt at få afgørelsen, end jeg havde troet. Vi har hele tiden haft erkendelsen af, at der var sket fejl, men vi har også spurgt os selv, om vi havde den mening, fordi det var vores søn, der var død, siger Ivan Petersen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk