7. august 2020
En ung Jan Juul Christensen stillede op, men han tabte som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Greve i 1997. Den vej gik ikke, og han forlod derfor den del af politik, man bliver valgt til.
En ung Jan Juul Christensen stillede op, men han tabte som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Greve i 1997. Den vej gik ikke, og han forlod derfor den del af politik, man bliver valgt til.
Foto: Peter Elmholt/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cand.scient. socialdemokrat til benet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cand.scient. socialdemokrat til benet

I toppen af Socialdemokratiet sidder Jan Juul Christensen, der fylder 50 den 24. oktober. Han hjalp Nyrup til EU og stiftede siden et sagnomspundet lobbyfirma.

Opdateret 24. oktober 2019 kl. 07:02
Navne - 24. oktober 2019 kl. 07:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er fire personer i Socialdemokratiets ledelse. Tre er i medierne i tide og utide, den fjerde er Jan Juul Christensen - partisekretær og medlem af Socialdemokratiet, siden før han fik kørekort.

Den magtfulde mand, der sidder i toppen af organisationen bag det 148 år gamle parti, står ikke i rampelyset. Men han har haft en afgørende hånd med i nogle af partiets største sejre.

Rampelyset ramte dog Jan Juul Christensen i foråret 2019, da han i et nyhedsbrev gik til angreb på medierne forud for den valgkamp, alle vidste var på vej.

- De (medierne red.) ønsker at fremme samme dagsorden om mindre fælles velfærd til fordel for flere skattelettelser. Derfor bliver mange historier glemt og ignoreret, skrev han.

Det blev fluks voldsomt kritiseret af blandt andet Dansk Journalistforbund.

Året før havde Jan Juul Christensen stået på mål for, at Socialdemokratiet hyrede Reimer Bo Christensen til at interviewe egne politikere i stedet for at lade uafhængige medier gøre det.

Jan Juul Christensen er da også en mand, der ved, hvordan man former virkeligheden og får indflydelse.

Før han fik jobbet som partisekretær i 2016, startede han i 2008 i lobbyfirmaet Rud Pedersen, Danmarks nok mest indflydelsesrige af slagsen.

Socialdemokratiet er dog hans arnested. Partibogens første sider blev skrevet, allerede da han var 17.

Og i ungdommen boede han sammen med DSU-vennen Henrik Sass Larsen. Fra 1990 fulgte otte år i byrådet i Greve Kommune og et mislykket forsøg på at blive borgmester.

I 1994 kunne han kalde sig cand.scient.soc., og i 2000 blev han pressechef i partiet.

Den post blev byttet til kampagnechef for den kampagne til EU-Parlamentet, der sikrede Poul Nyrup Rasmussen hver femte af alle afgivne stemmer.

5. juni i år kunne partisekretær Jan Juul Christensen notere sig, at Socialdemokratiet havde fået stemmer nok til at danne regering.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?