28. oktober 2020
Tre glade faglærere i det 110 kvadratmeter store nye køkken. Fra venstre Fie Aabye (gourmetslagter og e-learning), Mette Ahrendt (bager og konditor) og Joan Sund (tjener og kok).Fotos: Helle Hansen
gallery icon

Se billedserie

Tre glade faglærere i det 110 kvadratmeter store nye køkken. Fra venstre Fie Aabye (gourmetslagter og e-learning), Mette Ahrendt (bager og konditor) og Joan Sund (tjener og kok).Fotos: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ZBC nu med nyt køkken og træningsrestaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ZBC nu med nyt køkken og træningsrestaurant
Næstved - 31. august 2020 kl. 22:02
Af Helle Hansen

Nu er der plads til at svinge rundt med potter og pander i køkkenet på ZBC i Næstved.

arrow Læs også: Så er der serveret: Menneskehjerne og heksefingre

Et nyt moderne køkken på 110 kvadratmeter med alt inventar på hjul, så man kan indrette køkkenet alt efter, hvad det skal bruges til, er netop blevet indviet.

Dertil kommer et tidligere klasselokale, der nu er indrettet som prøverestaurant og et sted, der kan bruges til teoretisk undervisning. I alt er to klasselokaler og to gangarealer bygget om.

Pladsmangel

ZBC i Næstved fik grunduddannelsen på fødevareuddannelserne i august 2017, hvor her blevet lavet en Food Hall, og det tidligere kantinekøkken overgik til undervisning.

- Men vi var hurtigt oppe på de max 20 elever, som der var plads til, siger uddannelsesdirektør Glenny Hansen. Rent faktisk var der næsten 20 elever både på grundforløb 1 og grundforløb 2, så det stod hurtigt klart, at der skulle bygges større køkken.

- Før var det svært med roen til teoretisk undervisning, fordi der så lige blev svinget en pizza ind imellem eleverne, siger Joan Sund, hvilket er et godt navn, når man som hende er faglærer på kokke- og tjeneruddannelsen.

Undertegnede var ved at komme i karambolage med en forstørret sort »telefonledning«, som hænger ned fra loftet. Det er strømforsyningerne.

- Vi er nødt til at gøre det på denne måde, når der er tale om flytbare elementer, siger Glenny Hansen.

Fantastisk

Det er på samme måde i ZBCs moderne køkkener andre steder, så det er nok en vanesag.

I hvert fald var der generelt stor glæde over de nye muligheder.

- Det er fantastisk, siger den nyansatte faglærer Fie Aabye, som har ansvaret for gourmetslagter og e-learning.

I godt et år er fødevareleverne blevet undervist i en pavillon på p-pladsen, men nu er ventetiden slut.

Lækkerier

Eleverne havde været i gang med forberedelserne til indvielsen i flere dage, og den lette frokostmenu omfattede brie og lam, som de selv havde røget, en salat med tigerrejer, en anden salat med lammemørbrad, torsketatar med bagt æble, æblekompot og noget sirup med valnødder og appelsin til osten, små stykker intens dessertkage og flot anrettet frisk frugt.

Rundt om ved bordene i restauranten lød der stor tilfredshed med elevernes evner.

Grunduddannelsen

Det er stadig kun grunduddannelserne på området, man kan tage i Næstved.

- Men det er virkelig fedt, at skolen ligger tæt på, hvor man bor, siger Darainna Larsen, som har to børn og drømmer om at blive dessertkok.

- Jeg er fascineret af, hvad man kan med sådan et stykke kage, siger hun.

Det smagte i hvert fald godt, det de havde lavet til fredagens indvielse, og nu skulle der være plads nok til mange elever.

arrow Kommune sender medarbejdere hjem - men borgerne skal ikke mærke noget
19. september 2020 kl. 17:09 Opdateret: kl. 11:31
arrow Stort optag på ZBC's erhvervsuddannelser
12. august 2020 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:37
arrow 161 HHX-studenter skal fejres med flag og vognkørsel
20. juni 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 19:41
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk