15. februar 2019
Richard Andersens gård og hjem eksproprieres i 2020, når Energinet placerer en kompressorstation ved Everdrup. Foto: Richard Andersen
gallery icon

Se billedserie

Richard Andersens gård og hjem eksproprieres i 2020, når Energinet placerer en kompressorstation ved Everdrup. Foto: Richard Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsom kommunal kritik af gasledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsom kommunal kritik af gasledning
Næstved - 23. januar 2018 kl. 11:01
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved Kommune er alt andet end glad for, at der skal graves en 40 kilometer lang gasledning ned gennem landskabet. Heller ikke statens planer om at opføre en kæmpe kompressorstation i Tågeskov nær Everdrup, synes at falde i god jord.

arrow Læs også: Minister: Åbenhed om Baltic Pipe

Energinet, der er i gang med at forberede det 12-16 milliarder kroner dyre anlægsprojekt, har sendt Baltic Pipe i første høringsrunde. Baltic Pipe skal sende norsk gas tværs over Danmark til Polen.

Center for Plan og Miljø har skrevet et udkast til et høringssvar, som Byrådets økonomiudvalg mandag tog stilling til. Selv om udkastet er temmelig kritisk over for hele gasprojektet, vil politikerne have skærpet tonen.

- Vi peger med vilje ikke på alternative placeringer. Vi vil ikke sige, at det vil være meget bedre i en anden kommune. Det må komme an på en dialog med Energinet, siger byrådsmedlem for Venstre Søren Revsbæk.

Placeringen af kompressorstationen savner fagligt grundlag, mener forvaltningen. Desuden er arealet, hvor Richard Andersen har avlet malkefår siden 1979, for nylig blevet udpeget som bevaringsværdigt landskab »med sårbarhed over for større tekniske anlæg«, som der står i høringssvaret.

- Det er ikke nogen optimal placering, siger borgmester Carsten Rasmussen (S).

Udkastet oplister en lang række forhold, der går imod Energinets forslag om at pløje Baltic Pipe tværs gennem kommunen. Ikke kun om kompressorstationen, men også kommende vejprojekter.

Byrådet skal godkende høringssvaret 30. januar. Der skal løbe gas gennem Baltic Pipe i 2022.

arrow Lokale ildsjæle: Kampen mod kompressorstation er ikke slut
16. oktober 2018 kl. 10:12 Opdateret: kl. 15:25
arrow Gasledning koster kommunekassen
26. september 2018 kl. 07:38 Opdateret: kl. 14:18
arrow Mega gas-projekt: Fåreavler mister sit livsværk og flytter
22. september 2018 kl. 15:52 Opdateret: kl. 13:32

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk