17. oktober 2021
Driftsleder Kim Shah fortsætter, mens vognmand Otto Poulsen er på vej ud af firmaet. Foto: Mogens Lorentzen
gallery icon

Se billedserie

Driftsleder Kim Shah fortsætter, mens vognmand Otto Poulsen er på vej ud af firmaet. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vognmanden i pit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vognmanden i pit
Næstved - 28. marts 2018 kl. 08:27
Af Mogens Lorentzen

Dåbsattesten.
Siger vognmand Otto Poulsen, når han skal forklare, hvorfor han har solgt Tornemark Vognmandsforretning. Firmaet blev grundlagt af hans far i 1944, og Otto Poulsen blev medejer i 1981. To år senere døde hans far Johannes Poulsen, og siden har Otto Poulsens navn stået på lastbilerne.

arrow Læs også: Ottos 75 år med lange forhold til både bold, kone og politik

Nu har den 73-årige Otto Poulsen solgt vognmandsfirmaet til Nakskov-apotekeren Thomas Sevel, der har et landbrug ved Tornemark. Den daglige ledelsen af firmaet står driftleder Kim Shah. Han kender virksomheden efter at have kørt parløb med Otto Poulsen i seks år. Og den »gamle« vognmand har lovet at hjælpe lidt til i starten.

Tornemark-virksomheden har i dag seks lastvogne, og der er ansat fem-seks chauffører.

- Da vi var flest, havde vi 12 biler. Men da kørte vi også med skrald i den gamle Fuglebjerg Kommune, siger Otto Poulsen, der bortset fra sin soldatertid altid har boet i Tornemark.

Men det var ikke planen, at han skulle være vognmand. Godt nok grundlagde hans far firmaet.

Det skete under anden verdenskrig i 1944, hvor han kørte lillebil. Altså taxa-kørsel. Allerede i 1947 fik han sin første lastbil, og kørte blandt andet tørv til København.

Senere stod Tornemark Vognmandsforretning for kørsel med grise til slagterierne i Masnedsund ved Vordingborg og Kopmanns i Næstved.

Men den unge Otto var ikke en del af firmaet i starten.

- Jeg var kun 14, så jeg kunne ikke køre lastbil. Jeg ville have været i mekanikerlære, men Kurt fra Skafterup snuppede pladsen. Så min far fik en aftale om, at jeg blev bagerlærling her i Tornemark. Da jeg fyldte 18 år, fik jeg et stort kørekort af min far. Det var meget smart tænkt, for da jeg var færdig med militæret begyndte jeg at køre som chauffør. Jeg startede den 1. juli 1965, og fik en helt ny Mercedes at køre i, siger Otto Poulsen.

Og siden han været en del af Tornemark Vognmandsforretning, og ofte sidder han selv bag rattet. På laddet har været alt fra asfalt, sukkerroer, skrald, olie og ikke mindst korn.

Fra den 1. april er han ikke længere vognmand. Men han fortsætter med det politiske. Han blev valgt ind i det daværende Fuglebjerg byråd i 2001, og siden kommunesammenlægningen har han været medlem af Næstved byråd som repræsentant for Venstre.

arrow Otto har købt oliefyr for at holde varmen
20. januar 2020 kl. 19:40 Opdateret: kl. 09:58
arrow Else Marie takker af efter 34 år
20. marts 2019 kl. 17:19 Opdateret: kl. 08:34
arrow Politiker-præsten fyldte 60 og blev fejret
12. august 2016 kl. 20:14 Opdateret: kl. 12:38
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk