25. november 2017
To 65 meter lange vindmøllevinger på vej til Saltø Gods.
gallery icon

Se billedserie

To 65 meter lange vindmøllevinger på vej til Saltø Gods.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vindmøllevinger kom i vejen for trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vindmøllevinger kom i vejen for trafikken
Næstved - 22. april 2017 kl. 09:40
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er det alvor. Arbejdet er i fuld gang med opsætningen af vindmøllerne ved Saltø Gods, og det betød en smule trafikkaos ved rundkørslen på Karrebækvej og Vestre Ringvej i Næstved, da tre meget store køretøjer med møllevinger på hver 65 meter skulle til Saltø Gods torsdag aften.

De tre transporter var læsset med møllevinger og skulle til godset, hvor der i øjeblikket bliver arbejdet på opsætningen af tre kæmpevindmøller, der leveres af Vestas.

Det var meningen, at der skulle være opsat fire møller, men på grund af beboerprotester blev den mølle tættest på Bistrup by droppet af byrådet.

De tre tilbageværende møller får en højde på hver 150 meter og kan leverer 3,3 megawatt pr. stk. Den samlede produktion vil kunne forsyne omkring 7600 husstande med strøm.

Mammoet Wind A/S fra Brande stod for den noget specielle transport, som krævede at en del vejskilte på ruten blev fjernet.

Flere steder var der i forvejen lagt køreplader ud i rabatterne, for at de lange og tunge køretøjer med fjernstyrede bagender ikke skulle synke i den bløde rabat, når de skar hjørnerne. Transporten var en ud af flere leverancer der skal til, inden vindmøllerne på Saltøs jord står færdige, og derfor vil kørepladerne i rundkørslerne ligge der et par dage endnu.

Torsdagens transport begyndte i Brøndby omkring kl.18, gik ad motorvejen til Rønnede, og videre via landevejen og den nye Nordre Ringvej i Næstved, ud til rundkørslen på Slagelsevej.

Næste forhindring var rundkørslen ved Karrebækvej - Vestre Ringvej, og den sidste rundkørsel, der skulle passeres, var den mod Karrebæksminde og Skælskør.

Turen sluttede ved 20-tiden på byggepladsen på Saltøvej og gik helt efter planen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk