24. september 2021
Den nye aftale vil beskæftige mindst 35 vogne med faste kørsler. Foto: Thomas Haugsted
Den nye aftale vil beskæftige mindst 35 vogne med faste kørsler. Foto: Thomas Haugsted
Foto: Thomas Haugsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinder stort udbud om skolekørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Vinder stort udbud om skolekørsel
Næstved - 07. maj 2021 kl. 04:45
Af Jeppe Sahlholdt Christensen

Henrik Neumann kunne i denne uge ånde lettet op. Udbuddet om kørsel af folkeskoleelever i Næstved Kommune gik Næstved Taxas vej, og de forbliver kommunens største leverandør på området.

arrow Læs også: På jagt efter den næste elev

- Det er en hovedpulsåre for virksomheden, som jeg er meget lettet over, at vi har sikret. Alternativet var at lukke og slukke, siger direktør i Næstved Taxa, Henrik Neumann.

I alt ni delaftaler var i udbud, og Næstved Taxa har vundet seks af dem. Det varierer fra hver delaftale, hvor mange vogne opgaven kræver. Men i alt regner Henrik Neumann med, at de seks aftaler vil beskæftige mindst 35 vogne med faste kørsler. Han har 40 vognmænd ansat i Næstved Taxa med yderligere 25 chauffører. Udbuddet om skolekørsel gjaldt dermed en stor del af Henrik Neumanns ansatte. I løbet af det sidste år er ti vognmænd i selskabet stoppet på grund af coronakrisen. Nogle vognmænd har valgt at trække stikket og gå tidligere på pension, mens andre har skiftet branche. Og omkring nytår fik vognmændende i Næstved Taxa en trist nyhed. Taxavognmand siden 1981, Erik Gunborg Olsen, blev alvorligt syg med corona, og lørdag den 23. januar kunne kroppen ikke mere. Han døde 75 år gammel.

- Det har været enormt barskt. Et mørkt år. Erik skulle gå på pension til sommer, og vi savner ham, siger Henrik Neumann.

Denne uge var en skæbneuge for det lokale taxaselskab. Alternativet havde været, at kaste håndklædet i ringet, fortæller direktøren.

Han er derfor lettet og glad over, at delaftalerne er i hus til efteråret. Samtidig vil genåbningen af samfundet kaste flere natteture af sig, når byens barliv igen blomstrer op.

Derfor er Henrik Neumann lettet over, at selskabet har vundet de seks delaftaler fra efteråret.

- Det betyder, at der kommer smør på brødet for chaufførerne. Vi kan overleve det her, og der er lys forude. Det giver nogle tiltrængte indtægter, siger Henrik Neumann.

arrow Klik dig frem til en vellykket tur i byen
07. maj 2021 kl. 19:14 Opdateret: kl. 19:14
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk