26. juni 2019
I løbet af ni måneder fik en 41-årig førtidspensionist fra Næstved udleveret møbler og andre varer til en værdi af næsten 800.000 kroner uden at være i nærheden af at kunne betale. Det koster nu en straf på et års fængsel.
I løbet af ni måneder fik en 41-årig førtidspensionist fra Næstved udleveret møbler og andre varer til en værdi af næsten 800.000 kroner uden at være i nærheden af at kunne betale. Det koster nu en straf på et års fængsel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vildt svindelnummer: Oprettede falsk foreningen for voldsramte kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vildt svindelnummer: Oprettede falsk foreningen for voldsramte kvinder
Næstved - 14. august 2018 kl. 14:00
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 41-årig kvinde fra Næstved er i byretten blevet idømt et års fængsel, hvoraf de otte måneder er gjort betinget. Hun blev fundet skyldig i bedrageri for i alt 788.844 kroner.

arrow Læs også: Chikanebilist skal i fængsel - slog motorcyklist med kæp

Sjællandske skrev første gang om kvinden i december 2016. Her havde hun på forhånd givet indtryk af at ville tilstå svindlen, men hun meldte sig syg, få minutter før retsmødet skulle gå i gang.

Ni måneder senere mødte kvinden op og afgav forklaring. Den viste sig at være væsentligt anderledes, end hvad hun havde fortalt politiet.

Den 41-årige sagde blandt andet, at hun ikke havde haft til hensigt at svindle, og at hun håbede på at betale de mange penge tilbage.

Altså langt fra en tilståelse, hvorfor sagen igen måtte udskydes til en domsmandssag.

Den er nu afgjort, og denne gang ville den 41-årige slet ikke udtale sig. Anklager Louise Fugl kunne derfor dokumentere fra den forklaring, den tiltalte afgav for et år siden.

Dengang forklarede kvinden, hvordan det i løbet af en periode fra august 2015 til april 2016 var lykkedes hende at få udleveret blandt andet malervarer, skabe, elektronik, borde, sofaer og lamper fra forskellige forretninger i primært Næstved, men også Ringsted, Glostrup og Ishøj.

I Næstved gik det ud over My Home Møbler, Sit'n Sleep, Jysk, Maler S Lager, Idémøbler og Stof 2000.

Hun udgav sig for at komme fra »Foreningen for voldsramte kvinder«.

En falsk forening, der var oprettet til formålet, således at kvinden kunne bruge et såkaldt EAN-nummer til at handle i butikkerne med.

EAN står for European Article Numbering, og foreninger kan i visse tilfælde benytte sig af nummeret til at handle på kredit.

Den 41-årige mente, at hun var blevet udnyttet af bekendte fra sit kvarter i den østlige del af Næstved til at begå bedrageriet.

Foreningen var blevet oprettet af to mænd på henholdsvis 33 og 32 år i hendes navn, sagde hun, fordi den ene tidligere havde benyttet sig af et lignende svindelnummer.

- Aftalen var, at de skulle have tingene, for begge skulle have møbleret deres hjem. Jeg skulle så have nogle ting i bytte bagefter, sagde kvinden ved sidste års retssag.

Hun var blevet lovet mere, men trods bedrageri for næsten 800.000 kroner endte hendes eget udbytte med blot at blive 1.200 kroner, en håndmixer, et par arbejdsbukser, nogle nisser, en elevationsseng, et vitrineskab og en ødelagt håndmixer.

- Og så fik jeg en ATV-crosser, men den blev stjålet fra mit cykelstativ to dage senere, lød det dengang fra kvinden, der altså fralagde sig det meste ansvar og skød skylden på andre.

Begge omtalte mænd - samt en tredje - var da også oprindeligt sigtet i sagen, men politiet opgav senere at tiltale to af dem. Den sidste blev tiltalt for at medvirke i to af sagens 12 forhold, men frifundet ved den netop overståede retssag.

Gennem sin forsvarer, Keld Nørreslet, lod den 41-årige forstå, at hendes hensigt stadig var at betale pengene tilbage. Selv om sagen har været undervejs i mere end to år, har hun dog stadig ikke tilbagebetalt så meget som en krone.

Samtidig måtte hun, efter rettens opfattelse, gennem den lange periode have indset, at det var bedrageri, hun foretog sig, lod dommer Lene Sigvardt forstå.

Derfor endte det med en straf ikke langt fra de 15 måneders fængsel, som anklageren havde procederet for. Den 41-årige modtog dommen.

arrow Familiefar erkender: Gemte rockervåben på fodboldklubs loft
16. august 2018 kl. 18:00 Opdateret: kl. 15:52
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk