22. september 2019
Mange tror, man vælter så snart, man sætter sig ned i kajakken. Men den er faktisk ret stabil. Men væltes det skal den, for det er vigtig træning selv at kunne vende rundt. Fotos: Jens Wollesen.
gallery icon

Se billedserie

Mange tror, man vælter så snart, man sætter sig ned i kajakken. Men den er faktisk ret stabil. Men væltes det skal den, for det er vigtig træning selv at kunne vende rundt. Fotos: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vigtige vendinger: Nybegyndere øvede grønlandske rul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vigtige vendinger: Nybegyndere øvede grønlandske rul
Næstved - 25. marts 2019 kl. 20:21
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det første rul er det sværeste. Sådan lød fra det en af de erfarne kajakroere ved åbent hus-arrangement søndag i Herlufsholm Svømmehal.

Det skulle blandt andre to erfarne vandhunde forsøge at modbevise.

Gudrun Höskuldsdóttir har deltaget i VM i triatlon og er alt andet end vandskræk. Men hun havde før søndag endnu ikke givet sig i kast med kajakroning. Det fik hun pludselig lyst til og var derfor mødt op til kyndig vejledning af instruktører fra Næstved Kajak og Canoklub.

- Jeg var nysgerrig. Det går okay, synes jeg, selvom jeg godt kan mærke, den er levende, sagde hun fra havkajakken i svømmebassinet. Balancen holdt hun hjulpet af sin tid som yogalærer.

Mens grønlændervendingen nok er den meste kendte måde at vælte og komme op igen på, så er den blot en af en lang række forskellige rul. Blandt kajakfolk kan der gå sport i at træne de tekniske varianter, og der er sågar et danmarksmesterskab med mere end 30 rul.

Instruktør Tomas Kolbe guidede sikkert rundt med triatleten, der efter kort tid kunne rejse sig selv op ved hjælp af en pagaj fra en position med hovedet nedad.

Også Nassim Halloumi syntes, kajaktræningen lød spændende, og var blevet hængende, efter sit job som livredder i selvsamme bassin var overstået.

- Det er meget fedt at kunne vende selv. Tomas viste mig også, hvordan jeg kunne redde nogen, der var væltet i kajak, så det kan jeg bruge som livredder, sagde han.

Træningen i det varme vand skal snart erstattes med Susåens små bølger, når kajaksæsonen indledes med standerhejsning på lørdag.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk