3. juni 2020
Foto: Frank Boss
gallery icon

Se billedserie

Foto: Frank Boss
Foto: Frank Boss
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Karrebæksminde i top - største stop til Danmark Dejligst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Karrebæksminde i top - største stop til Danmark Dejligst
Næstved - 21. juli 2018 kl. 05:50
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Selvfølgelig er ingenting gratis. I skal huske at købe en bajer til jeres bedste ven!

arrow Læs også: Kendt popsanger undgår inkasso

Ordene kom fra Rasmus Nøhr, da han fredag aften indtog scenen i Karrebæksminde til Danmark Dejligst på De Hvide Svaners smukke græsplæne med udsigt ud over Karrebæk Fjord.

Musikeren henviste til konceptet, som går ud på, at det skal være gratis at lytte til god, dansk musik. Til gengæld ser arrangøren - og det er faktisk Rasmus Nøhr selv - gerne, at man køber lidt at spise og drikke i løbet af dagen, så det hele kan løbe rundt.

- Det gør det, men det handler lige så meget om, at vi sammen kan skabe en folkefest én gang om året, som er for alle, børnefamilier, folk langt ude på landet og dem, der normalt ikke har råd til at gå til koncerter. Det kan lade sig gøre i landets små byer, hvor frivillige går sammen om at skabe noget for deres naboer. Jeg synes, det er fantastisk, for det er udelukkende bygget på livsglæde, siger han.

Målet for Rasmus Nøhr er, at Danmark Dejligst skal vokse til 100 koncerter om året. I år er der 20 stop, og Karrebæksminde er det største. Her har 80 frivillige sørget for, at omkring 8000 mennesker har kunnet hygge sig i løbet af fredagen.

Danmark Dejligst er nemlig ikke kun koncerter. Folk kommer og går i løbet af dagen, hvor der er gang i boderne, kræmmermarkedet og et væld af aktiviteter som ponytrækning og hundeshow samt brandvæsnets evigt populære kran og skumsprøjt.

- Sidste år var der 6000 mennesker, så det her er over vores forventning. Det er dejligt, når jeg har brugt næsten lige så lang tid på det her, som jeg har på mit fuldtidsjob, siden det kom på plads i september. Det er dejligt, at kunne gøre noget for andre, siger Heidi Thybo Mørkeberg, tovholder for arrangementet i Karrebæksminde.

Uden folk som hende kunne det ikke lade sig gøre for Danmark Dejligst at eksistere, mener Rasmus Nøhr.

- Folk som Heidi er kæmpe folkehelte. Det mener jeg. Jeg er vild med Karrebæksminde, hvor samarbejdet virkelig har fungeret. Alle byder ind og hjælper til. Her er både campingpladsen, brugsen, idrætsforeningen og kommunen med, og når der er så stor opbakning, så er det intet problem at få det til at løbe rundt, fortæller Rasmus Nøhr.

Ud over den glade sanger var Zididada, Jokeren og Bro blandt de optrædende til festivalen, der var i gang fra klokken 10 og helt til 23.

arrow Idrætsklub vil sende popstjerne til inkasso
05. november 2018 kl. 04:30 Opdateret: kl. 19:41
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk