22. april 2019
En efter en landes der. Dem, der lander på området lige foran klubhuset, er de mere øvede, der har min. 200 spring i bagagen.
gallery icon

Se billedserie

En efter en landes der. Dem, der lander på området lige foran klubhuset, er de mere øvede, der har min. 200 spring i bagagen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Faldskærme over Aversi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Faldskærme over Aversi
Opdateret 10. august 2018 kl. 11:26
Næstved - 10. august 2018 kl. 11:04
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er glæde hos Aversi Faldskærms Club. De har efter en del ventetid netop fået tilladelse af Næstved Kommune til at omlægge landingsbanen ved klubhuset på Tornelundsvej 8.

Foreningen ansøgte om tilladelse tilbage i januar 2017, og banen er derfor allerede forlænget. De byggede den for godt et år siden, og den er nu 580 meter i stedet for 399 meter. Landingsbanen er desuden blevet drejet en smule, og det betyder dels, at støjniveauet vil være lavere, og sikkerhedsniveauet i forbindelse med flyvningen bliver højnet, fortæller Martin Reenberg Christensen, der har været tovholder på projektet.

- Vi havde nogle havarier på marken, fordi landingsbanen var for kort. Det problem har vi ikke længere. Det giver mindre støj, fordi flyet nu kan starte mod øst, og vi behøver ikke flyve ind over byen, forklarer han til Sjællandske.

Aversi Faldskærms Club er en frivillig forening med godt 100 aktive medlemmer, der kommer fra hele Sjælland. Foreningen har eksisteret siden 1991 og tilbyder både tandemspring og solospring for dem, der gerne vil lære det selv. Der kommer både førstegangsspringere og erfarne springere til faldskærmklubben, hvor sammenholdet er noget helt særligt.

Med den længere landingsbane har klubben nu også mulighed for at leje det største faldskærmsfly af mærket Caravan, som de flyver med i disse dage. Flyet kan udover piloten have op til 18 personer med, og det betyder, at kapaciteten øges, og klubben kan udføre flere spring end med deres eget fly, der har plads til fem.

Læs meget mere i Sjællandske, fredag.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk