25. september 2021
Ring Syd færdig i rekordtempo. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Ring Syd færdig i rekordtempo. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Rundt om Næstved på nye veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Rundt om Næstved på nye veje
Næstved - 28. oktober 2017 kl. 07:18
Af Mogens Lorentzen

Ringen er sluttet. Efter mere end 40 års ventetid er det nu muligt at køre rundt om Næstved. 23 kilometer ring- og omfartsveje. De sidste fire kilometer blev indviet fredag. Og det var en meget glad borgmester Carsten Rasmussen. Lugten af ny asfalt minder ham om barndommens bilture i farens ny bil. En Opel Kadet stationcar.

- Der er noget helt særligt over duften af ny bil. Og ny asfalt. Det er en stor dag for Næstved. En historisk dag. Og så bliver vejen færdig syv måneder før planlagt. Et fantastisk godt arbejde, sagde Carsten Rasmussen.

Og tilføjede, at kampen for mere asfalt fortsætter. Nu gælder det motorvejen mellem Næstved og Rønnede.

- Vi er glade for vores omfartsveje, men de skal kobles på en motorvej. Og jeg kan love, at vi bliver ved med at presse på, lovede borgmesteren.

Og ingen af de flere hundrede deltagere i åbningen af Ring Syd kan være i tvivl om Næstveds krav. Erhvervsformand Torben Johansen og mange flere gæster var iført veste med budskabet, at Næstved ønsker motorvej NU. Og nej til gedestien.

Det var Carsten Rasmussen og teknisk udvalgs formand Søren Revsbæk (V), der stod for den officielle åbning. Udstyret med hver en saks klippede de den røde snor. Herefter var der mulighed for at prøve-køre vejen i en turistbus.

Ring Syd er opført i rekord-tempo. Carsten Rasmussen og Søren Revsbæk tog i september sidste år første spadestik. Og ifølge den oprindelige tidsplan skulle vejen åbnes lige før jul. Og have det sidste lag asfalt i foråret 2018. Nu er alt klar til biler. Det sidste lag asfalt er lagt.

Ring Syd er sidste etape af den kommunale omfartsvej fra Køgevej til Vordingborgvej. Første etape fra Køgevej til Skyttemarksvej blev færdig for fire år siden, og to år senere kørte der biler til Ny Præstøvej. Nu er hele vejen færdig. Sidste etape har kostet 125 millioner kroner og ventes at blive benyttet af mindst 6.000 biler i døgnet.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk