28. september 2021
Susen von Warburg og Lucas Neiiendam måtte søndag opgive at indvie det 1.500 kvadratmeter store habitat til Danmarks sidste overlevende burræve. I stedet smagte de friheden i hundegården. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Susen von Warburg og Lucas Neiiendam måtte søndag opgive at indvie det 1.500 kvadratmeter store habitat til Danmarks sidste overlevende burræve. I stedet smagte de friheden i hundegården. Fotos: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Overvægtige burræve smagte på friheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Video: Overvægtige burræve smagte på friheden
Næstved - 18. januar 2021 kl. 19:01
Af Kim Palm

Til daglig bygger han herskabslejligheder i København. I sin fritid knokler han på med gravemaskine og drænspade for at skabe værdige livsvilkår for 12 ræve fra Danmarks sidste rævefarm.

arrow Læs også: Overvægtige ræve bliver internationalt kendt: Så langt har historien spredt sig

- Alt for dyrene. Det mangler da bare, lyder det fra entreprenør Lucas Neiiendam.

Han er en af flere frivillige, der støtter op om Susen von Warburg på Papegøjehotellet i Askov.

Da rævefarmen oppe i Voerså i Nordjylland lukkede ned i efteråret, købte hun 12 ræve fri af pelsning. De var alle stærkt overvægtige, platfodede og flere gik på anklerne efter at være vokset op i små bure med trådnet.

Artiklen fortsætter under videoen

Derfor ville Susen von Warburg skabe et indhegnet habitat til de overvægtige pelsdyr, der var blevet stopfodret for at deres pels kunne blive så tyk som muligt.

- Jeg søgte efter hjælp på Facebook, og siden er det væltet ind med gode folk, der har været med til at indhegne 1.500 kvadratmeter, så rævene ikke smutter ud i det fri. For derude kan de slet ikke klare sig, siger Susen von Warburg.

Frosten kom i vejen

Søndag var det planen, at rævene skulle indvie habitatet. Men sådan kom det ikke til at gå. Frosten var for hård, og trods flammekaster og tagpapbrænder var det umuligt at grave det sidste stykke dybt nok, så rævene ikke kan grave sig ud under hegnet.

I stedet blev de luftet i hundegården, og her er de ved at få deres naturlige instinkter tilbage.

Artiklen fortsætter under billedet

Flere frivillige har meldt sig via Facebook. Men frosten var en hård nyser søndag i Askov.

- Du kan se, at de er begyndt at tisse territorriet af. Flere af dem er dog så skadede, at de næppe bliver mere end to år. Mange af dem vralter jo rundt, da de lider af hoftedysplasi, fortæller hun.

Det er også tvivlsomt, om rævene vil være i stand til at grave rævegrave ligesom ude i naturen. Derfor har godhjertede dyrevenner i stedet sørget for penge til otte igoler, hvor rævene kan overnatte i det fri.

- Dyreværnsorganisationen Oaser har bidraget med 60.000 kroner. Det er jeg virkelig taknemmelig for, da jeg er løbet tør for midler, og det koster at varme de mange rum op til alle min dyr her på farmen, siger Susen von Warburg.

Så røg strømmen

Normalt holder hendes hundepension hånden under hende, så hun kan fortsætte arbejdet med at skaffe hjemløse dyr tag over hovedet. Men siden marts sidste år har ingen hundeejer haft brug for pasning.

Artiklen fortsætter under billedet

Rævene var stærkt overvægtige da de kom på Papegøjehotel. Nu er de ved at genvinde deres naturlige instinkter.

Derfor er det småt med midler, og det blev heller ikke bedre, da samtlige sikringer røg sig en tur, da hun ville lave mad til det store hold af frivillige, der arbejder i habitatet.

- Heldigvis fik vi tilkaldt en elektriker - en rigtig dyreven -, der sikrede os strøm uden beregning. Det er fantastisk, siger Susen von Warburg, der også lige har reddet to små Alparca - en slags sydamerikansk kamel - fri af fangenskab.

Sådan er der så meget

Sådan er der så meget på Papegøjehotellet - et skørt og herligt sted drevet af en ildsjæl og mødt af masser af velvilje og frivillig arbejdskraft. Det er der også brug for, når kontoen er tom, og der er flere dyr, som skal reddes.

arrow Billeder: Halløj på papegøjehotellet
15. august 2020 kl. 12:24 Opdateret: kl. 08:58
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk