12. december 2017
Første officielle billede af Sømændene med Jeppe Vig Find som kaptajn. Foto: Sømændene
gallery icon

Se billedserie

Første officielle billede af Sømændene med Jeppe Vig Find som kaptajn. Foto: Sømændene
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Lille Nørd bliver frontmand for Sømændene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Lille Nørd bliver frontmand for Sømændene
Næstved - 27. marts 2017 kl. 06:44
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sømændene skal have ny kaptajn. I hvert fald for en periode. Siden 2001 har Sebastian Sztuk været frontfigur i det populære sømandsorkester, der har dybe rødder i Karrebæksminde. Men kaptajnen flytter til Californien med sin familie, og derfor overtager Jeppe Vig Find kaptajnkasketten.

Den ny kaptajn er kendt som Lille Nørd fra tv-programmet Ramasjang.

- Jeg glæder mig meget til at komme ud med drengene. Jeg har kendt Sømændene siden 2007, hvor de spillede til en julefrokost på P3. Det blev en hyggelig aften, og siden har jeg fulgt deres musik, siger Jeppe Vig Find til Sjællandske.

Troede han skulle spille vaskebræt

Han troede det var en joke, da han blev kontaktet af matrosen Thomas Kann, der spurgte om han ville med i orkestret.

- Og jeg tænkte, at jeg nok skulle spille vaskebræt. Men forsanger. Det havde jeg ikke tænkt. Men jeg mødtes med drengene og vi drak en lille øl, og det viste sig at kemien passer. Og nu glæder jeg mig. Men jeg opfatter mig som vikaren, siger Jeppe Vig Find.

Sebastian Sztuk forlader Sømændene på grund af succes i sin private karriere. Han har siden 2012 været medejer af virksomheden The Eye Tribe, der producerer hard ware og software til mobile enheder. Kort før jul blev firmaet opkøbt af et af verdens største firmaer, Facebook, og Sebastian Sztuk »fulgte« med. Derfor flytter han i starten af april med sin gravide kone Sidsel og 3-årige Oskar til Silicon Valley i Californien.

Solgte fisk i 10 år

- Det er en unik mulighed. Jeg har stået og solgt fisk i 10 år i Karrebæksminde. Og nu skal jeg til Californien. Det kan altså lade sig gøre at drømmen opfyldes. Den historie vil jeg gerne fortælle. Det bliver mærkeligt at forlade Sømændene. Men den chance for at gøre din drøm til virkelighed kommer kun en gang. Men jeg vil følge gutterne. Og jeg glæder mig at komme hjem på ferie og høre dem, siger Sebastian Sztuk til Sjællandske.

Første gang Sømændene med den kaptajn kan opleves omkring Næstved bliver den 30. juni til Slagelse Festuge. Og senere er Sømændene til festuge i Vordingborg.

Den rigtige debut som kaptajn får Jeppe Vig Find i Frederikshavn den 12. maj. Sømændene bor i Aalborg. Det er vores anden hjemmebane, siger Thomas Kann, der ikke vil udelukke, at det bliver til en koncert på den rigtige hjemmebane - kajen ved Martens Røgeri i Karrebæksminde.

Se videoen her
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk