25. oktober 2021
18-årige VictorVinston Frederiksen reagerede hurtigt, da han fandt ud af, hvorfra lugten af røg kom. Han slog glasset ind på brandalarmen i ejendommen og ringede 112. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

18-årige VictorVinston Frederiksen reagerede hurtigt, da han fandt ud af, hvorfra lugten af røg kom. Han slog glasset ind på brandalarmen i ejendommen og ringede 112. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Victor slog alarm: Reddet fra brændende lejlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Victor slog alarm: Reddet fra brændende lejlighed
Opdateret 19. september 2021 kl. 16:16
Næstved - 19. september 2021 kl. 15:40
Af jan.jensen@sn.dk

Der lugtede brændt, men alt var ok i festlokalet, hvor en familie søndag formiddag gik og ryddede op efter en bryllupsfest. Gommens søn, Victor Vinston Frederiksen kom forbi for at sige tak for i går, men han fulgte den mistænkelige lugt og fandt ud af, at der kom røg ud af vinduerne fra første sal. Han løb resolut ind i opgangen og op ad trapperne, og kunne hurtigt konstatere, at der også kom røg ud fra lejlighedens hoveddør.

- Man kunne mærke varmen fra lokalet, så jeg slog ruden ind til brandalarmen og ringede 112, siger Victor Frederiksen.

Artiklen fortsætter under billederne

Boligblokken på Fabriksvej blev evakueret søndag ved 13-tiden, da det blev opdaget, at der kom kraftig røg ud af vinduerne på 1. sal. Foto: Jan Jensen

Vindue revnet af varmen

Han havde banket på dørene og råbt om der var nogen, men ingen reagerede. Brandalarmen fik til gengæld ejendommens beboere til at komme ud, og der gik kun få minutter før politiet og indsatslederen fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning dukkede op.

Indsatsleder Helgi Bachmann bad politiets betjente om at holde sig fra døren til lejligheden, og kort efter fulgte resten af beredskabet med stigevogn og mandskabet fik hurtigt en røgdykker op af den udvendige brandstige, som førte op til lejligheden.

Indsatleder Helgi Bachmann tilser den lille hund. Dem kvitterede med et par bjæf inde fra transportboksen. Foto: Jan Jensen

Han gjorde det rigtige

Kort efter blev vinduerne åbnet, og et af dem var revnet på grund af varmen. Heldigvis var der ingen mennesker i lejligheden, men det viste sig at der var en lille hund alene hjemme. Den fik indsatslederne hurtigt i sikkerhed, og inde fra brandbilen kunne der snart høres et par bjæf. Hunden overlevede.

- Vi fik hurtigt slukket branden, og det var godt, at der var en, der handlede og gjorde det rigtige. Hunden har det fint, og vi har fundet nogen, der kan tage sig af den, siger Helgi Bachmann til Sjællandskes reporter, der fulgte indsatsen på nærmeste hold.

Politiet var mødt talstærkt op, og de afhørte beboerne, der fulgte brandslukningen fra gaden. Politiet havde fokus på, om der var foregået noget mistænkeligt op til branden. Til Sjællandske fortalte en af politibetjentene, at noget kunne tyde på, at det var noget elektronik, der var årsag til branden.

En lettelse

Victor Frederiksen blev også afhørt af politiet. Han var helt rolig, men indrømmede at hans hjerte banke lidt hurtigere i minutterne, hvor han ventede på at se, om der var nogen mennesker i lejligheden.

- Det er en lettelse, siger den unge mand, som også var behjælpelig med at lede politiet op til de døre, hvorfra der kom røg ud.

Havnegade blev spærret i det ene spor i den times tid, det tog politi og brandfolkene at få kontrol over situationen. Beboerne kunne herefter vende tilbage til deres lejligheder, og oprydningen efter gårsdagens vellykkede bryllup kunne fortsætte i kælderens festlokale.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk