2. marts 2021
Velkommen til Gruppe 5. Per Andersen på 72 fik sidste år en ballonudvidelse, så nu har han og hustruen Lone Hasling modtaget første skud af vaccinen mod Covid 19. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Velkommen til Gruppe 5. Per Andersen på 72 fik sidste år en ballonudvidelse, så nu har han og hustruen Lone Hasling modtaget første skud af vaccinen mod Covid 19. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi nærmer os lysere tider: Per og Lone stod for skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi nærmer os lysere tider: Per og Lone stod for skud
Opdateret 22. februar 2021 kl. 13:02
Næstved - 22. februar 2021 kl. 12:52
Af Kim Palm

I takt med at solen titter frem og temperaturerne sniger sig op mod tocifrede varmegrader, er der stadig flere borgere, der kan se frem til at blive vaccineret mod covid-19.

arrow Læs også: Stor stresstest i Arena Næstved: Så mange vaccines i timen

På en herlig solskinssøndag havde Per Andersen og Lone Hasling fra Væggerløse på Sydfalster, valgt at starte bilen. Målet var Næstved og et skud hver af den vitale vaccine fra Pfizer Biontech.

- Der var ingen ledige tider i Nykøbing, så vi bestilte tid i Næstved og kunne komme til dagen efter, fortæller 69-årige Lone Hasling.

Ballonudvidelse i hjertet

Hun fejler ikke det mindste, men hendes mand Per Andersen modtog sidste år en ballonudvidelse i hjertet. Derfor er parret udnævnt til særligt sårbare borgere i den såkaldte Gruppe 5, der omfatter personer, der modtager flere forskellige slags medicin, har en høj alder og derfor er i farezonen hvis de bliver smittet med covid-19.- Vi tør stadig ikke drømme om udlandsrejser og sommerferie, men nu er vi i hvert fald godt på vej, lød det fra 72-årige Per Andersen efter første stik. Næste vaccination modtager parret 14. marts.

I sidste uge blev der i gennemsnit vaccineret knap 500 borgere om dagen i Arena Næstved. Søndag var der booket tid til 700 borgere og fredag bliver den helt store testdag i Arena Næstved. Her skal 3.000 borgere nemlig vaccineres samme dag.

- Det er en såkaldt stresstest, der skal vise, at vi er gearet til at håndtere 3.000 borgere ad gangen. Det er nemlig det tal vi dagligt skal op på, når vaccinationsprogrammet er fuldt udrullet, fortæller manager i Arena Næstved, Jesper Møller Jensen.

Han - og det øvrige personale - skifter mundbindvisir og overtræksdragt én gang i timen. Alt sammen i folkesundhedens tjeneste og bedømt på indsatsen søndag, så bliver det både nemt og smertefrit for os, at ligge overarm til to skud med den vitale vaccine.

16.000 borgere

I alt 16.000 borgere i Region Sjælland tilhører gruppen af særligt sårbare i den såkaldte Gruppe 5.

Torben Ø. Pedersen fra Vålse på Nordfalster tilhører også Gruppe 5. Den tidligere hospitalsdirektør på Hvidovre Hospital har astma, diabetes og forhøjet blodtryk, så han stod også for skud søndag i Arena Næstved.

- Imponerende hurtigt og ubesværet, og temmelig meget personale. Det kunne vi godt havde brugt i min tid som hospitalsdirektør, lød vurderingen.

- Vi har vaccinerne klar. Derfor vil vi gerne opfordre denne gruppe af særligt sårbare borgere til at logge ind på vacciner.dk og booke en tid, siger direktør i det nære sundhedsvæsen, Trine Holgersen.

Vente på e-Boks

Direktøren pointerer, at hvis man ikke kan booke en tid på vacciner.dk, så er det fordi man ikke er i gruppe 5 - af særligt sårbare, der er vacciner til nu. Så skal man forsat vente på en invitation i sin e-Boks.

arrow Fredag er store vaccine-testdag
25. februar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 20:38
arrow Næsten halvdelen af ældre over 85 år venter stadig på første stik
18. februar 2021 kl. 07:30 Opdateret: kl. 15:24
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk