22. oktober 2021
Sebastian Mylsted-Schenstrøm (V) var blandt talerne, da der onsdag var grundlovsmøde i hans egen valgkreds på Broksø. Foto: Robert Andersen
Sebastian Mylsted-Schenstrøm (V) var blandt talerne, da der onsdag var grundlovsmøde i hans egen valgkreds på Broksø. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre vandt terræn i rødt land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vandt terræn i rødt land
Næstved - 06. juni 2019 kl. 07:38
Af Niels Brande

Trods udsigten til at måtte afgive regeringsmagten hiver Venstre et godt folketingsvalg hjem med fremgang på flere mandater, og det resultat vækker glæde hos Sebastian Mylsted-Schenstrøm, Venstres kandidat i Næstvedkredsen.

arrow Læs også: V-kandidat slået af Stram Kurs

- Det noterer vi os selvfølgelig med tilfredshed. Vi kan jo ikke kompensere for andre partiers tab, men det ser jo godt ud på vores bord, siger den unge Venstremand, da Sjællandske fanger ham onsdag aften til Venstres valgfest i Landstingssalen på Christiansborg.

Med fremgang til flere andre af de gamle partier analyserer han en tilbagevenden til midten i dansk politik.

Pragmatikerne i ham kunne også godt følge partiformand Lars Løkke Rasmussen, da sidstnævnte dagen før valget for alvor bejlede til Mette Frederiksen (S) for at danne en SV-regering.

- Med udsigten til, at hun skal hente opbakning fra partier som Enhedslisten og Alternativet, giver et SV-samarbejde bedre mening. Man må nogle gange sluge din stolthed og se, hvor man kan lave resultater.

Han er klar på at arbejde konstruktivt efter valget, uanset hvem der står med magten.

- Det nytter jo ikke noget at stå med korslagte arme og kigge på. Man må deltage.

Sebastian Mylsted-Schenstrøm kan også lokalt notere sig fremgang for Venstre i forhold til seneste folketingsvalg i 2015.

Således høster Venstre 22,8 procent af stemmerne, 11.808, hvilket er en fremgang på næsten 2500 stemmer svarende til knap fem procent i forhold til seneste valg.

- I en valgkreds, der traditionelt er rød, uden der er noget ondt i det, er så pæn en fremgang bestemt tilfredsstillende, siger Sebastian Mylsted-Schenstrøm, der er opstillet for første gang til Folketinget, samtidig med at han sidder i Næstved Byråd.

- Det er jo altid spændende at være på valg, for man kan godt blive helt usikker på sig selv, når man sådan kommer til doms.

Han har oplevet mange positive tilkendegivelser i valgkampen.

Både fra vælgere, der ville give ham deres stemme, men også fra vælgere som har sat deres kryds andre steder, men alligevel gav ham et skulderklap for at stille op.

Han er klar på at genopstille ved næste folketingsvalg, hvis Venstre vil have ham.

- Det afhænger altid af Venstres medlemmer, men får vi et fornuftigt resultat, er jeg frisk igen. Jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg kan, siger Sebastian Mylsted-Schenstrøm, som først torsdag ved, om der er et mandat eller en suppleantrolle til ham i Folketinget.

arrow Lokale kandidater i fælles kamp for nattog på Sydbanen
28. maj 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 06:24
arrow V-kandidat: Sydsjælland bliver koblet af udviklingen
13. maj 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 13:13
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk