13. august 2020
VVM-undersøgelserne gælder for alle fire forslag til linjeføring for en kommende motorvej. Den røde (A) har den bedste samfundsøkonomi.
gallery icon

Se billedserie

VVM-undersøgelserne gælder for alle fire forslag til linjeføring for en kommende motorvej. Den røde (A) har den bedste samfundsøkonomi.
Foto: Tina Dilling Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre: Fire forslag er nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre: Fire forslag er nok
Opdateret 27. august 2015 kl. 06:48
Næstved - 25. august 2015 kl. 06:00
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi skal ikke undersøge flere linjeføringer for den kommende motorvej. Fire forslag er nok.

Det siger Venstres viceborgmester Karsten Nonbo, der som tidligere folketingsmedlem var med til at stemme for VVM-undersøgelsen. I flere måneder har Vejdirektoratet sammen med geologerne foretaget undersøgelser for konsekvenserne ved at etablere en motorvej mellem Næstved og Rønnede. Der er fire forskellige forslag, og ikke overraskende er der forskellige ønsker om linjeføring. Der er ikke rift om at få en motorvej i baghaven.

Den nordlige linjeføring giver ifølge de foreløbige beregninger den bedste samfundsøkonomi. Men den er specielt Holmegaard og Gisselfeldt godser stærkt imod. de mener, at den nordlige linjeføring vil ødelægge uerstattelige naturværdier.

På det seneste har Gisselfeldt Gods foreslået en 5. linjeføring for motorvejen mellem Rønnede og Næstved. Den går syd for den nuværende Køgevej, og vil friholde de to store nordlige godser.

Fart på bulldozerne

- Vil vil ikke begynde at undersøge nye muligheder nu. Vi fulgte godsernes ønske om at undersøge alle fire linjeføringer, så skal vi ikke nu i gang med endnu en linjeføring. Venstre vil ikke forsinke motorvejs-projektet, siger Karsten Nonbo.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk