4. juli 2020
Charlotte Schwartzloze, Næstved Storcenter, og Matthias Busck fra den amerikanske kapitalfond Black Rock kan begynde at tænke stort.
Charlotte Schwartzloze, Næstved Storcenter, og Matthias Busck fra den amerikanske kapitalfond Black Rock kan begynde at tænke stort.
Foto: Ernst Tobisch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vedtaget: Meget mere storcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vedtaget: Meget mere storcenter
Næstved - 27. juni 2018 kl. 09:23
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flytter byen ud af Næstved, når Næstved Storcenter får vokseværk og det nye megacenter rejser sig i det nordøstlige Næstved?

arrow Læs også: Så skal der shoppes: Storcenter udvider åbningstiden

Det spørgsmål var der mange meninger, da byrådsflertallet vedtog Næstveds nye detailhandelsplan samt sendte et lokalplanfoslag om et endnu større storcenter i offentlig høring.

Lokalplanforslaget for centerudvidelsen blev vedtaget af et bredt flertal, minus Enhedslisten. Men når forslaget sendes i offentlig høring bliver det uden mulighed for at Næstved Storcenter kan etablere restauranter med ude-servering.

Det skriver Sjællandske.
- Det gør vi for at beskytte bymidten, siger byrådsmedlem Daniel Lillerøi (S).

Samtlige partier var enige og dermed bliver der ikke mulighed for at etablere restauranter med parasoller og havestole. Byens caféliv hører hjemme i bymidten, mens man gnasker burgere i centeret.

Søren Revsbæk (V) mente samtidig, at man burde stille større krav til arkitekturen, så centerudvidelsen ikke ender i grå beton.

- Hvorfor skal det være så tudegrimt? Nu har vi mulighed for at sætte nogle rammer for centerets udformning. Det skal vi gøre brug af, siger Revsbæk.

En stribe aktører har afgivet høringssvar, blandt andet Næstved Cityforening, der repræsenterer 186 handlene i byen. Her frygter man især, at Næstved Storcenter kan få lov at udvide med restauranter med udeservering samt en biograf.

- Det skal ikke indeholde små torve med restaurationshygge, cafeer og restauranter. Segmentet her kan i stedet være en Kentucky Fried Chicken, Burger King eller McDonalds.

Restaurationslivet er en af bymidtens absolut stærkeste aktiver, hvilket også meget klart fremgår af detailhandelsanalysen udarbejdet af ICP på vegne af Næstved kommune. En konkurrencemæssig svækkelse af dette vil få katastrofale følger for livet i byen, og dermed også den trafik og kundestrøm dette skaber.

Vigtigst er det, at der ikke kommer en biografi aflastningsområdet, da de eksisterende biografer i bymidten, igen er attraktioner, der skaber trafik og oplevelser og dermed understøtter udviklingen i bymidten, hedder det i høringssvaret.

Etableringen af en kommende biograf i centeret blev behandlet som et lukket punkt på dagsordenen. Ifølge Sjællandskes oplysninger har byrådet modtaget en henvendelse fra Nordisk Film.

arrow Debat: Lad os få en storbutik i bymidten
08. september 2018 kl. 19:36 Opdateret: kl. 15:44
arrow Storcenter-ejer vil have mere af det samme - bare større
17. august 2018 kl. 11:23 Opdateret: kl. 10:08
arrow Nordisk Film kan rykke ind i storcenteret.
29. juni 2018 kl. 18:35 Opdateret: kl. 11:38
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk