15. november 2019
Varmeformand Lindy Nymark Christensen understreger, at det er en enig bestyrelse, der ønsker mulighed for at stoppe for varmen fra AffaldPlus.
Varmeformand Lindy Nymark Christensen understreger, at det er en enig bestyrelse, der ønsker mulighed for at stoppe for varmen fra AffaldPlus.
Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Varmeværk og affaldsselskab i varmekrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varmeværk og affaldsselskab i varmekrig
Opdateret 17. september 2015 kl. 07:13
Næstved - 16. september 2015 kl. 06:00
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er optræk til varmekrig mellem Næstved Varmeværk og affaldsselskabet AffaldPlus. Striden står om prisen på varmen fra det forbrændingsanlæg, som AffaldPlus har på Ydernæs i Næstved. Ifølge Næstved Kommunes varmeplan er varmeværket forpligtet til at aftale al den affaldsvarme, som AffaldPlus producerer. Men prisen er der konstant uenighed om, og i øjeblikket er der flere uafklarede sager i Energitilsynet.

For at stå stærkere i forhandlingerne ønsker varmeværkets bestyrelse andelshavernes opbakning til at true med at stoppe købet af affaldsvarme. Det er ifølge varmeformand Lindy Nymark Christensen et slags strejkevarsel. Han håber ikke det bliver aktuelt, men det kræver blandt andet at politikerne går ind og forsøger af forlige de stridende parter.

- Som bestyrelse er vi forpligtet til at varetage andelshavernes interesser. Og vi betaler for meget for varmen, siger Lindy Nymark Christensen.

Næstved Varmeværk køber årligt for næsten 80 millioner kroner varme hos AffaldPlus. Varmeværket har kapacitet til selv at producere varme på sine naturgas-centraler. De bruges ellers kun i spidsbelastningsperioder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk