5. marts 2021
Lars Westermann fra Slusehuset har fået en alternativ idé. Når vandstanden er for lav i Susåen, sætter han kanoerne ud i kanalen i stedet. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Lars Westermann fra Slusehuset har fået en alternativ idé. Når vandstanden er for lav i Susåen, sætter han kanoerne ud i kanalen i stedet. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandstanden i Susåen er så lav at kanoerne sendes i havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandstanden i Susåen er så lav at kanoerne sendes i havnen
Næstved - 01. september 2020 kl. 07:14
Af Kim Palm

Når vandstanden kun levner plads til et par andefødder, så er det på tide at hitte på en ny idé, så kanoturisterne alligevel kan komme ud og padle.

arrow Læs også: Frygter kanoplads midt i baghave: Det bliver et værre renderi

Lars Westermann, der står for driften af Slusehuset, har fået en idé - og den er slet ikke dum.

I stedet for at gå på grund i Susåen kører Lars Westermann kanonerne ned til Næstved Havn, hvor kanofolket har masser af vand under stævnen og kan vinke til Mette Pan mens de padler ud af kanalen.

- Mandag morgen forsøgte jeg selv at sejle op af Susåen - og det var komplet umuligt - så må man jo tænke alternativt og derfor blev det havnen, siger Lars Westermann.

Fri sejlads i kanalen

Kano-turisme i Næstved havn har flere fordele. På Susåen må Slusehuset kun leje kanoer på timebasis.

I kanalen og på fjorden er der ingen begrænsninger, så hvis turisterne har lyst til at spendere en hel dag eller flere ved Susåens udmunding er der fri pagaj og flere muligheder for overnatning.

- I løbet af sommeren har jeg haft flere, der har padlet til Basnæs, Nylandsmose eller De Hvide Svaner og valgt en overnatning på campingpladsen eller ved kanalens udmunding på Ydernæs. Det er blevet et fint alternativ til Susåen, siger Lars Westermann, der kan se tilbage på en sæson, der er gået over al forventning.

Da kanoudlejningen fra Gunderslevholm lukkede ned var der nemlig rift om kanoerne fra Slusehuset efter en sommer, hvor ni ud af 10 danskere valgte at holde ferien herhjemme.

- Jeg har 12 kanoer og de har været godt brugt hele sommeren.

Mere vand i åen

Søndag søsatte Næstved Kommune en større operation, hvor formålet er at renovere stemmeværket, der regulerer vandstanden i den nedre del af Susåen. Når stemmeværket fungerer igen vil vandstanden hæves og det er selvfølgelig noget Lars Westermann er glad for, når man lever af kanoturisme i Sjællands længste vandløb.

- Herlig nyhed. Jeg var ikke blevet informeret og så er det jo godt, at den lokale avis kan fortælle os, hvad der sker.

Med udsigt til mere vand i Susåen - og alternative udfordringer for pagaj-folket i havnen - er Lars Westermann allerede begyndt at glæde sig til næste sæson.

- Det giver os flere muligheder for at styrke kano-turismen. Og sæsonen varer ved endnu. Ligeså længe der er nogen, der booker en kano er vi klar her ved Slusehuset, siger Lars Westermann.

Det er syvende sæson, at Lars Westermann udlejer kanoer fra Slusehuset, hvorfra der også sælges is og kaffe. I september dog kun i weekenderne.

arrow Kanokrise: Naboer frygter tisseri og ballade
18. januar 2021 kl. 16:46 Opdateret: kl. 13:28
arrow Politiker: Broen over Susåen stjæler ikke penge fra cyklisterne
02. september 2020 kl. 22:03 Opdateret: kl. 11:29
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk