18. juni 2019
Merete Dea Larsen (DF), Zenia Stampe (RV), Morten Dahlin (V) og Magnus Heunicke (S) debatterede på gymnasiet. Privatfoto
Merete Dea Larsen (DF), Zenia Stampe (RV), Morten Dahlin (V) og Magnus Heunicke (S) debatterede på gymnasiet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgkamp skudt i gang på gymnasiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgkamp skudt i gang på gymnasiet
Næstved - 16. januar 2019 kl. 15:05
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Senest til sommer skal der være folketingsvalg i Danmark. Men allerede tirsdag tog eleverne på Næstved Gymnasium forskud på den forestående valgkamp med en paneldebat blandt fire af de lokale folketingskandidater.

arrow Læs også: Nye familieboliger er populære: 34 ud af 42 er reserveret

300 gymnasieelever overværede debatten mellem Morten Dahlin (V), Magnus Heunicke (S), Merete Dea Larsen (DF) og Zenia Stampe (RV), og mange deltog selv aktivt med spørgsmål og kommentarer undervejs.

- Det er altid positivt, når eleverne er interesserede og stiller spørgsmål. Man er jo lige så meget en del af demokratiet, når man er 18 år, som når man er 80, så jeg synes, det er rigtigt godt at komme i dialog med de unge, sagde Morten Dahlin efterfølgende.

De fire politikere kom vidt omkring forskellige emner som klima, Lindholm, psykiatrien, retspolitik og uddannelsespolitik.

- Det er altid spændende at høre elevernes spørgsmål. De fortæller noget om, hvad der rører sig. Jeg bed især mærke i spørgsmålene om udsatte unge og klimaet. Det er fedt, at eleverne både er optaget af deres jævnaldrendes ve og vel og så de helt store spørgsmål, mente Zenia Stampe.

Alle fire folketingskandidater er opstillet til Folketingsvalget i Storkreds Sjælland. De har planlagt en række debatter på forskellige uddannelsesinstitutioner for at få så mange unge som muligt til at interessere sig for det kommende valg.

- Det var en rigtig fin debat med eleverne. Jeg er altid glad for at komme rundt i Region Sjælland og tale om Dansk Folkepartis politik, lød det fra Merete Dea Larsen, mens Magnus Heunicke var glad for at være tilbage på sit gamle gymnasie.

- Jeg håber, at vi fik givet eleverne et indtryk af, hvor vi er uenige men også, at der er mange områder, hvor vi kan stå sammen på tværs af partierne, sagde han.

arrow Ung i Næstved: "Skrid hjem til ørkenen"
04. januar 2019 kl. 15:47 Opdateret: kl. 11:29
arrow Censurfrit Kina-samarbejde på Næstved Gymnasium
25. december 2018 kl. 08:05 Opdateret: kl. 15:27
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk