17. april 2021
Fredag var der fuld gang i vaccinationerne i Arena Næstved, hvor 2840 borgere havde fået tid.
Fredag var der fuld gang i vaccinationerne i Arena Næstved, hvor 2840 borgere havde fået tid.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vaccine-generalprøve bestået: - Det er gået over al forventning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vaccine-generalprøve bestået: - Det er gået over al forventning
Næstved - 28. februar 2021 kl. 09:45
Af Mia Than West

2840 borgere blev fredag vaccineret i Arena Næstved. Her gennemførte Region Sjælland en såkaldt stress-test, der skal være med til at give regionen et indtryk af, hvor der kan opstå flaskehalse, og hvilke problemer der kan opstå undervejs, når der skal vaccineres på samlebånd.

arrow Læs også: Minister om vaccineindsats: Skal op i gear når kommunerne inddrages

Fredag var den store vaccine-generalprøve, og her blev det hidtil største antal borgere vaccineret mod Covid-19 på én dag. Region Sjælland afprøvede, hvor mange der kunne vaccineres i tidsrummet fra klokken 8 til 22. Efter en lang og travl dag med fuld gang i vaccinationerne i både Arena Næstved og Holbæk Sportsby, er den første status, at den store generalprøve er gået godt og efter planen.

- Det er gået over al forventning, ikke mindst takket være en kæmpe indsats fra alle de medarbejdere, der har været med til at planlægge og gennemføre dagen. Jeg glæder mig til at nærstudere data og erfaringer fra i dag, når resultaterne foreligger, med henblik på at kunne bruge det i den videre vaccinationsplan. På den måde kan vi optimere vores indsats i kampen mod Covid-19 og give borgerne i Region Sjælland den bedst mulige oplevelse, siger direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, Trine Holgersen.

Klar til flere vacciner

I alt var der planlagt 5.630 vaccinationer i regionen fredag. De fordelte sig med vaccination af 2.840 borgere i Arena Næstved, 1.140 borgere i Holbæk Sportsby samt 1.650 frontpersonale fra kommuner og sygehuse, der fik vaccinen på akutsygehusene i Holbæk, Slagelse, Nykøbing Falster og Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Trine Holgersen er fortrøstningsfuld i forhold til den store vaccinationsopgave, der venter.

- Vi er helt klar til at kunne rulle ud i større skala, og vi kunne godt have haft endnu flere borgere igennem vores generalprøve i dag, da vi har haft ledig kapacitet i vores vaccinationsbokse løbende gennem hele dagen, siger hun og uddyber:

- Selvfølgelig har der helt som ventet været små bump på vejen, hvor vi eksempelvis har fået værdifuld erfaring med, hvordan vi kan guide og hjælpe borgerne endnu bedre igennem vaccinationsflowet i centrene. Nu venter vi bare på, at der kommer flere vacciner - og vi glæder os, siger Trine Holgersen.

Planen er, at Region Sjælland på et tidspunkt skal vaccinere 14.000 om dagen.

arrow Efter vaccine-bøvl: Nu bliver ældre ringet op
01. marts 2021 kl. 10:52 Opdateret: kl. 10:52
arrow Stor stresstest i Arena Næstved: Så mange vaccines i timen
27. februar 2021 kl. 15:10 Opdateret: kl. 10:46
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk