26. februar 2020
Hvis politikere ønsker at fremstå troværdige, skal de have samme pensions- og orlovsvilkår som alle andre, mener Venstres gruppeformand Kristian Skov-Andersen. Foto: Thomas Olsen
Hvis politikere ønsker at fremstå troværdige, skal de have samme pensions- og orlovsvilkår som alle andre, mener Venstres gruppeformand Kristian Skov-Andersen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V: Særregler for politikere er svære at forsvare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V: Særregler for politikere er svære at forsvare
Næstved - 11. september 2019 kl. 21:15
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enhedslistens Freja Lynæs Larsen har taget orlov fra det politiske arbejde som byrådsmedlem af personlige årsager. Ikke af helbredsmæssige årsager, som det fremgik af Sjællandske tirsdag.

arrow Læs også: Debat: Løn under sygdom og barsel

På baggrund af Freja Lynæs Larsens orlov og den verserende debat om politikere, der får vederlag, mens de er sygemeldt, diskuterede Byrådets økonomiudvalg mandag reglerne for vederlag til politikere. Som reglerne er nu, kan en politiker, der søger orlov på grund af en jordomsejling eller valgkamp, ikke frasige sig honorarer.

Økonomiudvalget vil skrive til Indenrigsministeret med et forslag om, at hvis man af private årsager søger orlov fra politiske poster, bliver det uden honorar. Orlov på grund af sygdom eller barsel skal stadig udløse vederlag.

- Jeg har svært ved at forsvare, at folkevalgte har bedre vilkår end alle andre, så hvis vi vil fremstå som troværdige, er det ikke befordrende at tildele sig selv bedre pensions- og orlovsordninger end andre, siger Venstres gruppeformand Kristian Skov-Andersen (V).

Freja Lynæs Larsen er socialpædagog og arbejder på forsorgshjemmet på Marskvej. Hun oplyser, at hvis hun ville sygemelde sig fra byrådsarbejdet, skulle hun også sygemeldes fra jobbet.

- Det ville jeg ikke, da jeg har et godt arbejdsmiljø på mit arbejde, som ikke påvirker mit helbred. Samtidig ville det også kunne komme til at betyde frustrationer hos en udsat borgergruppe, som skulle have vikarer betalt af kommunen. Derfor valgte jeg orlov i to måneder. Den bedste løsning for mig og billigste måde for kommunen, siger Freja Lynæs Larsen.

arrow Orlovsballaden er nået til Næstved Byråd
10. september 2019 kl. 21:08 Opdateret: kl. 10:04
arrow Studerende er vikar i byrådet
28. august 2019 kl. 15:32 Opdateret: kl. 08:44

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk