15. juni 2021
- Min søn skal ikke gå og bekymre sig om den slags ting, når han bare er fire år, og jeg skal som mor ikke være bekymret, når min datter er alene hjemme, siger Heidi Petersen. Foto: Esben Thoby
gallery icon

Se billedserie

- Min søn skal ikke gå og bekymre sig om den slags ting, når han bare er fire år, og jeg skal som mor ikke være bekymret, når min datter er alene hjemme, siger Heidi Petersen. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Utryg nabo efter tredje brand i samme lejlighed: - Flytter hvis han kommer tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Utryg nabo efter tredje brand i samme lejlighed: - Flytter hvis han kommer tilbage
Opdateret 26. juni 2020 kl. 21:14
Næstved - 26. juni 2020 kl. 18:07
Af Esben Thoby

Klokken var lidt over 19.30 onsdag aften, da Heidi Petersen sad i stuen i sin lejlighed på Hvedevænget og spillede yatzy med en veninde. Pludselig hørte de udrykningskøretøjer, som stoppede lige ud for dem.

arrow Læs også: Hvedevænget består mens broen renoveres

- Men jeg nåede ikke engang de få meter hen til min altandør, før min datter på 14 år kom løbende og råbte: »det brænder hos naboen!« Hun havde opdaget røgen gennem køkkenvinduet, fortæller Heidi Petersen, som skyndte sig ud af lejligheden på anden sal og ned på gaden sammen med sin veninde, datter og søn på fire år.

En ubehagelig situation for de fleste, men for Heidi Petersen ikke noget, hun ikke havde prøvet før. Utroligt nok var det nemlig tredje gang i løbet af de små fire år, hun har boet på adressen, at der opstod brand i nabolejligheden.

Mor der kommer jo brand

I august 2016 var det et tændt stearinlys, som kom for tæt på et gardin, og bare tre måneder senere var årsagen formentlig rygning. Det skaber naturligvis stor utryghed i etageejendommen.

- Det er smadder utrygt at bo her, når nu det bliver ved med at ske. Mine børn skal være trygge og ikke gå og bekymre sig, om der opstår brand i tide og utide, siger Heidi Petersen og fortsætter:

- Det har især været rigtig ubehageligt for min søn. Han har reageret og var meget påvirket af det i går (onsdag, red.), hvor han snakkede meget om det og ikke ville ind på sit værelse og sove. »Mor, der kommer jo brand,« sagde han, så jeg har sovet på sofaen med ham. Det var også det første, han talte om, da han slog øjnene op i morges (torsdag, red.).

Vil ikke være offer

Heidi Petersen har nu, ligesom flere andre beboere i ejendommen, sendt en klage til Bolig Næstved, der er udlejer. Hun håber ikke, at beboeren i den brændte lejlighed får lov at komme tilbage, når den er renoveret igen, igen.

- Hvis han gør det, så ligger vi en opsigelse. Så er det ikke her, vi skal bo. Det ville være ærgerligt, for jeg er vildt glad for at bo her og vildt glad for mine naboer. Men jeg kan ikke byde mine børn det i længden - det er jo totalt trauma for dem, siger hun og tilføjer:

- Jeg synes, det er under al kritik, at han stadig bor der - hvornår er nok nok? Hvad skal der til, før boligselskabet reagerer? Vi skal ikke være ofrene, men det ender vi med at blive, hvis vi må flytte. Så jeg håber virkelig, Bolig Næstved handler på det, for det er ikke ok at have sådan et menneske boende.

Branden skabte stor skade i både lejligheden, hvor den opstod, og i lejligheden overfor. Begge steder er beboerne blevet genhuset, og lejlighederne skal gennemrenoveres.

Sjællandske har talt med flere andre naboer, som deler Heidi Petersens utryghed.

arrow Bødestraf til beboer for brand
01. juli 2020 kl. 20:45 Opdateret: kl. 17:47
arrow 31-årig mand taget for spritkørsel
26. juni 2020 kl. 14:05 Opdateret: kl. 11:59
arrow Brand i lejlighed - beboere evakueret
24. juni 2020 kl. 20:53 Opdateret: kl. 10:04
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk