16. oktober 2019
Idrætslærer Søren Henriksen (tv.) er godt tilfreds med det nye fitnesslokale. Han gør meget ud af at rådgive og vejlede de unge mennesker, så de bruger maskinerne på den helt rigtige måde.
gallery icon

Se billedserie

Idrætslærer Søren Henriksen (tv.) er godt tilfreds med det nye fitnesslokale. Han gør meget ud af at rådgive og vejlede de unge mennesker, så de bruger maskinerne på den helt rigtige måde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge i Afrika får glæde af fitnessudstyr fra Hårslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge i Afrika får glæde af fitnessudstyr fra Hårslev
Næstved - 09. september 2018 kl. 19:09
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planerne om et større og mere moderne motionslokale på Hårslev Efterskole har været undervejs længe. I forbindelse med byggeriet af skolens nye undervisningsbygning, som primært bruges af eleverne på skolens musiklinje, blev det tidligere musiklokale ledigt. Skolen besluttede derfor at ombygge det gamle musiklokale og indrette et nyt og moderne fitnesslokale med topmoderne udstyr.

- Vi kunne se, vi havde et pladsproblem, og vi havde svært ved at have kapacitet til den motion, vi gerne ville lave. Eleverne kan godt lide at styrketræne, så vi tænkte, vi havde brug for mere plads, fortæller forstander Rasmus Biørn.

Efterskolens idrætslærer Søren Henriksen oprettede en annonce på Den Blå Avis og satte det gamle udstyr til salg. Kort efter blev Rasmus Biørn kontaktet af en person ved navn Samson, der var interesseret i udstyret og derfor gerne ville komme forbi skolen og se det.

Hvad efterskolen ikke vidste var, at manden kom fra Ugandas Ambassade i København, og de inden længe ville få besøg af selveste ambassadør Zaake Wanume Kibedi.

- Vi anede ikke, det var en fra ambassaden. Så ruller der en stor Mercedes ind på gårdspladsen, og to personer træder ud. De fortalte, at udstyret skulle sendes til Uganda og bruges til unge i et projekt, forklarer forstanderen, der stadig er overrasket over det noget uventede besøg.

- Det er lidt af en tilfældighed. Nu er det på vej til Uganda, hvor det kan gøre gavn der. Det er lidt sjovt og fedt, at andre kan få glæde af det, supplerer Søren Henriksen.

Læs hele historien i Sjællandske.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk