7. marts 2021
Klub Glumsø er en del af Næstved Ungdomsskole, og her holder man blandt andet online-bageundervisning. De unge kommer først forbi og får udleveret udstyr, inden underviser Sanne Jensen går i gang med bagningen foran en iPad. Den filmer og sender ud til eleverne via Instagram.
gallery icon

Se billedserie

Klub Glumsø er en del af Næstved Ungdomsskole, og her holder man blandt andet online-bageundervisning. De unge kommer først forbi og får udleveret udstyr, inden underviser Sanne Jensen går i gang med bagningen foran en iPad. Den filmer og sender ud til eleverne via Instagram.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungdomsskole fortsætter aktiviteter trods nedlukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdomsskole fortsætter aktiviteter trods nedlukning
Næstved - 23. februar 2021 kl. 20:00
Af Esben Thoby

Det er ikke kun i folkeskolen, at undervisningen foregår online under nedlukningen. Også Næstved Ungdomsskole har taget handsken op og tilbyder eleverne at fortsætte hjemmefra.

arrow Læs også: Debat: Drop de nationale test

I øjeblikket er det hele otte dansehold og 18 øvrige hold, der laver alt fra flåning af fasaner over yoga til manuskriptskrivning - alt sammen online. Det er omkring 80 procent af ungdomsskolens normale hold. Derudover kommer klubberne i Glumsø, Fensmark og Fuglebjerg, som alle er aktive.

- Det er blevet taget rigtig godt imod. Vi startede op lige efter nytår, og flere og flere er kommet med på bølgen. Vi kan se, at forskellige ungdomsskoler er startet op i forskellige tempi, og vi var en af dem, der rimelig hurtigt fik rykket på det, fortæller afdelingsleder Pernille Bülow Jespersen.

Det var et sats

Klub Glumsø er en del af Næstved Ungdomsskole, og her har det været online kreativitetsklub, podcast, e-sport, naturvandring og bagning. Torsdag aften skulle der produceres cupcakes, så eleverne kom først forbi og fik udleveret smør, mel, bagepulver, sukker, æg, mælk, topping, krymmel og forme, som de kunne tage med hjem og bruge i deres eget køkken. Derefter gik underviser Sanne Jensen i gang med at vise dem, hvordan det skulle gøres.

- Det var et sats, om de unge ville synes, det var hyggeligt. Men det har vist sig, at de har været glade for det - det kommer de og fortæller. Der har været mellem fem og ti med hver gang, og det er fedt at lave nogle aktiviteter for dem, som de synes, er sjove, siger hun og fortsætter:

12-årige Josephine Antoniussen var en af de unge, der var forbi Klub Glumsø for at hente et bagekit, så der kunne laves cupcakes hjemmefra. - Jeg er glad for stadig at kunne gå til noget. Normalt går jeg til badminton, gymnastik og kor, men det hele er lukket ned. Det er kedeligt. Skolens hjemmeundervisning er fin nok, men jeg ville hellere være på skolen med folk omkring mig. Det kan godt blive lidt ensomt derhjemme, sagde hun.

- Jeg synes, det fungerer fint at gøre det online. Det er vigtigt, at vi viser de unge, at vi er der for dem.

Vigtigt for trivslen

Det er Pernille Bülow Jespersen helt enig i, og det var netop derfor, man gik i gang med at strikke de mange forskellige onlineforløb sammen:

- Det er vigtigt at fastholde relationen til både læreren og holdkammeraterne. Vi ved, at de unges fritidsliv har afgørende betydning for deres trivsel. Derfor er det virkelig vigtigt for os at fastholde kontakten til dem. Vi vil gerne give dem fornemmelsen af, at der er nogle derude, der venter på dem, siger hun.

Hvor længe onlineforløbene fortsætter er naturligvis stadig uvist. Efter den seneste nedlukning fik ungdomsskolen lov til at starte op igen sammen med de store klassetrin, og det er også håbet denne gang.

- Vi har i hvert fald nok at byde på indtil påske, og så håber vi, at det begynder at åbne op igen. Vi er defineret som en skole og satser derfor på, at vi igen følger de store klasser i folkeskolen, forklarer Pernille Bülow Jespersen.

Onlineundervisningen er foregået på platforme som Instagram, Zoom, Teams, Messenger, Twitch og gode, gammeldags e-mails.

arrow Emma sendt hjem fra kostskole: - Jeg savner fællesskabet
01. marts 2021 kl. 22:06 Opdateret: kl. 16:52
arrow Byråd slår fast: 9. klasse får kortere virtuel skoledag
26. februar 2021 kl. 21:57 Opdateret: kl. 11:45
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk