21. juni 2021
Anders Mayland har det bedst udenfor rampelyset. Efter farens konkurs er Maycon tilbage på den store klinge og den unge direktør er god for 431 millioner kroner. Foto: Jan Jensen
Anders Mayland har det bedst udenfor rampelyset. Efter farens konkurs er Maycon tilbage på den store klinge og den unge direktør er god for 431 millioner kroner. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung direktør god for 431 millioner: - Penge er ikke afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ung direktør god for 431 millioner: - Penge er ikke afgørende
Næstved - 04. februar 2021 kl. 04:42
Af Kim Palm

Da han var lille, traskede han af sted med fuglehuse, som han selv havde bygget og solgte dem på Axeltorv. I dag er han 31 år og god for snart en halv milliard. Navnet er Mayland. Anders Mayland.

arrow Læs også: Nyt boligkvarter bliver et varmt emne i valgkampen

- Penge, det er bare penge og ikke afgørende. For mig betyder det mere at udvikle projekter og se noget ske, siger Anders Mayland, administrerende direktør i ejendomsudviklingsselskabet, Mayland Holding Aps.

Efternavnet virker bekendt for de fleste. For Anders Mayland er nærmest vokset op på en byggeplads som søn af byens kendte og tidligere byggematador Bjarne Mayland, der tilbage i 2011 gik konkurs med en personlig gæld på 40 millioner kroner, da finanskrisen slog bunden ud af ejendomsmarkedet.

Nu er makkerparret tilbage. Med Anders i førersædet og far Bjarne i passagersædet - med øje for nye spændende investeringsprojekter. Og Anders har gjort det godt. I 2019 viste årsregnskabet et overskud på 161 millioner kroner, en egenkapital på 431 millioner og en soliditetsgrad på 84 procent.

- Jeg vil helst ikke være manden i rampelyset. Men du må gerne citere mig for, at jeg anser resultatet for tilfredsstillende, siger Anders Mayland.

Gik i tømrerlære

Han er rundet af Herlufsholm, og efter studentereksamen og en efterfølgende handelseksamen begyndte han den snorlige vej. På Niels Brock i København læste han til finansøkonom og ejendomsmægler, inden det gik op for ham, at han måtte tilbage til rødderne. Lære håndværket at kende, for selv at kunne være med til at skabe rammerne for fremtidens boligbyggeri. Så i alder af 24 år gik han i tømrerlære hos Hoffmann i Næstved.

- Jeg tog hele læretiden, og jeg lærte rigtig meget om byggeri og godt håndværk bl.a. af Peter Petersen, Hoffmann. Det kommer mig til gode i dag, siger Anders Mayland.

Sideløbende med tømreruddannelsen skabte Anders fundamentet for udviklingen af det forretningsimperium, der siden 2013 har været involveret i en lang række byggeprojekter landet rundt. Kilder i byggebranchen fortæller, at Mayland-koncernen især har ramt rigtigt på en række lønsomme byggeprojekter i Søborg nær København og i Odense.

Ikke meget fritid

I København købte Mayland det tidligere hovedsæde i British American Tobacco. Nu er landets sidste cigaretfabrik i gang med den fulde forvandling med ejerboliger, ungdomsboliger, fitnesscenter, café samt PostNords logistikafdeling.

I tilgift kommer byggeriet af et Danmarks største parkeringshuse - med 32 ladestandere samt hotel og kontorhus domicil - og en kommende letbane lige om hjørnet. Og i Odense rykkede Maycon ind i Toldboldhuse med 110 nyopførte lejligheder på Odense Havn. I nabokommunen Ringsted har Maycon overtaget byens gamle kaserne. Her skal opføres 210 boliger og tæt på byens centrum skal der opføres yderligere 90 boliger, der bærer navnet Baldershave.

Og nåja, så Maycon såmænd også købt Mullerup Havn og badehotellet. Visionen er et nyt ferieparadis i den lille vestsjællandske sommerhusby med byggeri af 62 ferieboliger lige ved havnen. Naboerne protesterer, men kommunen bakker op. Og sådan er det ofte med Mayland, der er forstår at udnytte enhver etagemeter.

- Jeg har heller ikke meget fritid. Ofte må jeg tage weekenderne i brug, indrømmer Anders Mayland, inden han sætter kurs mod hjemadressen på Gedebjerggård, hvor der venter nye projekter - også i Næstved.

Store visioner

Seneste nyt fra Maycon er overtagelsen af en række tidligere kontorbygninger og lagerlokaler på Fiskerhusvej på Ydernæs. De skal renoveres og derudover tilbygges med et 5.000 kvadratmeter højlager til brug for byens erhvervsliv.

- Det er store visioner. Sådan har det altid været med Mayland, og sætter man sig op i helikopteren og kigger ud over hele landet, så er der ingen tvivl om, at Anders Mayland og far Bjarne har fat i den lange ende lige nu, siger formand for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen.

Selv er Anders Mayland mere beskeden. Egentlig vil han allerhelst undgå rampelyset. Men nu er der ingen vej udenom - nu hvor Mayland er vendt tilbage til hjembyen.

arrow K: Byggeboom kræver mere fokus på veje
17. oktober 2020 kl. 22:32 Opdateret: kl. 13:34
arrow Det vilde Vesten: Der bygges huse for millioner
11. oktober 2020 kl. 12:15 Opdateret: kl. 18:07
arrow Anja og Troels har selv tegnet drømmehuset
10. oktober 2020 kl. 21:24 Opdateret: kl. 17:41
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk