23. oktober 2021
Reklameskiltene blev taget ned tirsdag aften, efter Troldeslottet blev gjort opmærksom på, at skiltene var ulovlige. Tilbage er de tomme trærammer.Fotos: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

Reklameskiltene blev taget ned tirsdag aften, efter Troldeslottet blev gjort opmærksom på, at skiltene var ulovlige. Tilbage er de tomme trærammer.Fotos: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovlige reklameskilte taget ned: Glemte at søge om tilladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ulovlige reklameskilte taget ned: Glemte at søge om tilladelse
Næstved - 28. januar 2021 kl. 04:45
Af Mia Than West

Man skal huske at søge om tilladelse til at sætte reklameskilte op - også på privat grund. Det må Ketil Thor Rasmussen, ejer af Troldeslottet i Ringstedgade, sande. Han syntes selv, det var en rigtig god idé at sælge skiltepladser ud mod Ringstedgade for på den måde at få flere penge i kassen til driften af den private institution. Ketil Thor Rasmussen glemte bare at undersøge, om det var lovligt.

arrow Læs også: Debat: Op på hesten igen, Rune

Det er det ikke, har Næstved Kommune nu slået fast. De vurderer, at skiltningen virker skæmmende i forhold til omgivelserne og for bymiljøet langs Ringstedgade, da skiltene ikke overholder »Vejledning om Skilte og Reklamer«.

En rigtig dum fejl

Troldeslottet har ikke ansøgt om tilladelse til opsætning af den pågældende skiltning. Reklameskiltene er opsat i strid med byggelovens § 6D, da de ikke er tilpasset omgivelsernes karakter, de er ikke samordnet med eller har samme udtryk som andre skilte på ejendommen, og de er opsat i et blandet byområde. Derudover vurderes det, at skiltningen vedrører et forhold, som ikke hører hjemme på ejendommen.

Ejeren af Troldeslottet, Ketil Thor Rasmussen, har dermed solgt ulovlig reklameplads til blandt andre borgmesterkandidat Rune Kristensen fra Det Konservative Folkeparti.

- Jeg fik en idé, og det skulle jeg bare have undersøgt bedre. Det er en rigtig dum fejl af mig, og det er jeg rigtig ked af overfor de implicerede parter. Jeg har ingen intention om at gøre noget forkert. Jeg er ked af, at jeg ikke har haft styr på mit, siger Ketil Thor Rasmussen.

Rette op på det

Han modtog tirsdag et varsel om påbud fra Næstved Kommune. Her fremgår det, at lovliggørelse kun kan ske ved, at skiltene fjernes, da det vurderes, at der ikke kan gives tilladelse til opsætning af de konkrete skilte.

Ketil Thor Rasmussen valgte derfor at pille skiltene ned tirsdag aften.

- Når man bliver gjort opmærksom på, at man har brudt loven, så skal jeg selvfølgelig også rette op på det, siger Ketil Thor Rasmussen, der håber på, at sagen nu er lukket, så han og resten af personalet i Troldeslottet kan fokusere på børnene.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rune Kristensen, borgmesterkandidat for Det Konservative Folkeparti, vidste ikke, at Troldeslottet havde glemt at søge om tilladelse til at sætte reklameskiltene op. Pressefoto

- Vi vil bare rigtig gerne tilbage til det, vi er gode til. Nu holder vi fokus på kerneydelsen - at skabe noget godt for børnene, konstaterer han.

I Sjællandske tirsdag gav Rasmus Eliasen, byrådskandidat for Det Radikale Venstre, udtryk for, at han mener, det er et kikset signal at sende, når en privat institution vælger at reklamere for et politisk budskab.

Det er dog ikke den omtale, der har givet anledning til, at Næstved Kommune samme dag sendte varsel om påbud til Troldeslottet. Allerede den 9. januar modtog kommunen en henvendelse om reklameskiltningen på ejendommen i Ringstedgade 76.

Alt er tilgivet

Rune Kristensen ønsker lige som Ketil Thor Rasmussen, at sagen lukkes. Han fortæller, at han var i sin gode tro, da han valgte at betale 15.000 kroner for reklamen, der siden december har været opsat på hegnet ved Troldeslottets parkeringsplads ud mod Ringstedgade.

- Der viser sig, at der ikke var søgt om en formel tilladelse til skiltene. Det har jeg naturligvis ikke vidst noget om. Skiltet blev pillet ned en time efter, at dette kom frem, og for mig er den sag lukket. Jeg synes, der er mange andre spændende ting at diskutere i politik, siger borgmesterkandidaten og understreger, at han ikke bærer nag.

- Formalia er, at jeg får pengene retur. Så må jeg se på om jeg ikke kan bidrage til Troldeslottet på anden vis. Alt er i hvert fald tilgivet fra min side, siger Rune Kristensen og tilføjer:

- Jeg reklamerer gerne allerede nu for det kommende valg. Så hvis andre virksomheder i byen - lovligt - kan tilbyde skiltning, så støtter jeg dem gerne.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk