17. oktober 2021
Svineproducent Søren Hansen må vente lidt endnu med at få en miljøgodkendelse til at udvide sin svinefarm på Højbjerg 10A ved Fuglebjerg. Et flertal i Teknisk Udvalg stemte nej.
gallery icon

Se billedserie

Svineproducent Søren Hansen må vente lidt endnu med at få en miljøgodkendelse til at udvide sin svinefarm på Højbjerg 10A ved Fuglebjerg. Et flertal i Teknisk Udvalg stemte nej.
Foto: Annemette Drue
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet skal beslutte om Søren må have 58.000 svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet skal beslutte om Søren må have 58.000 svin
Opdateret 21. januar 2015 kl. 15:50
Næstved - 20. januar 2015 kl. 08:25
Af Mia Than West

Det bliver byrådet i Næstved, der skal afgøre, hvorvidt svineproducent Søren Hansen skal have lov til at udvide sin svinefarm på Højbjergvej 10A ved Fuglebjerg vest for Næstved.

Det står klart, efter Teknisk Udvalg mandag skulle tage stilling til et udkast til en miljøgodkendelse. Mette Stensgaard-Christensen, Helle Jessen og Hanne Sørensen fra socialdemokraterne samt Thor Temte fra Enhedslisten og Niels D. Kelberg fra Dansk Folkeparti stemte alle imod.

- Det er er mangelfuldt og fuld af fejl. Jeg er ikke modstander af en svinefarm, men jeg er modstander af beliggenheden, siger Niels Kelberg, der især frygter en forurening af grundvandet.

- Det kan godt være, at man ikke kan give afslag. Men det er fuldstændig uhørt, at man vil placere en svinefarm i et område, der er grundvandsbeskyttet, konstaterer han overfor Sjællandske.

arrow Læs også: Næstved Byråd siger ja til udvidelse af svinefarm
Stor bevågenhed

Søren Hansen ansøgte tilbage i juli 2014 om tilladelse til at udvide sin svinefarm fra godt 11.000 til godt 58.000 svin (herunder søer, smågrise, polte og slagtesvin).

Næstved Kommune har siden arbejdet med sagen og udarbejdet et udkast til en miljøgodkendelse.

Den massive modstand begyndte allerede kort efter, Søren Hansen havde ansøgt. I en sag som denne er det normalt en administrativ beslutning, hvorvidt der med udgangspunkt i den gældende lovgivning på området kan gives tilladelse eller ej. I sagen fra Højbjergvej har kommunen på bagrund af den store bevågenhed vurderet, at politikerne skal involveres og dermed have indflydelse på sagen.

Formand for Teknisk Udvalg Søren Revsbæk (V) og medlem af udvalget Karsten Nonbo (V) stemte som de eneste for. Karsten Nonbo (V) har nu anmodet om at få sagen til afstemning i byrådet på næste møde den 23. februar.

arrow Gefion anklager politikere for at hæve sig over loven
04. februar 2015 kl. 10:00 Opdateret: kl. 06:30
arrow 69.000 svin - 0 klager
21. januar 2015 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:08
arrow Nabofrygt for gyllestank og fluesværme
20. oktober 2014 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:02
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk