21. november 2018
Forstanderparret på Hårslev Efterskole, Kristine og Rasmus Biørn, har i øjeblikket Franco fra Chile boende. Han er udvekslingsstudent, og om få uger flytter han til en ny familie i Haslev. Foto: Mia Than West
Forstanderparret på Hårslev Efterskole, Kristine og Rasmus Biørn, har i øjeblikket Franco fra Chile boende. Han er udvekslingsstudent, og om få uger flytter han til en ny familie i Haslev. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvekslingsstudent fra Chile: Det er ikke så korrupt i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvekslingsstudent fra Chile: Det er ikke så korrupt i Danmark
Næstved - 10. november 2017 kl. 17:25
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

17-årige Franco kommer oprindeligt fra byen Los Ángeles i Chile. I øjeblikket bor han hos forstanderparret Kristine og Rasmus Biørn på Hårslev Efterskole ved Sandved.

arrow Læs også: Rejsegilde på Hårslev Efterskole

Det har han gjort siden august. Han er udvekslingsstudent gennem Rotary og skal være i Danmark i 11 måneder. Oprindeligt ville han gerne til Japan, men en lærer anbefalede Franco at tage på udveksling i Danmark. Og det har den 17-årige knægt ikke fortrudt.

- Det er et meget smukt land. Jeg kan godt lide vejret. Det er meget koldere end der, hvor jeg kommer fra. Men det er dejligt, siger Franco, der ret hurtigt opdagede, hvor store kulturelle forskelle, der er på hjemlandet Chile og Danmark.

- Her er meget anderledes end i Chile. Der er mange traditioner og meget anderledes mad. Og så har man meget tillid til hinanden her, fortæller Franco til avisen.

Franco - der bliver kaldt Toto - går i 2.g på Næstved Gymnasium & HF og følger med i undervisningen, så godt han kan. Han går på sprogskole to gange om ugen i Slagelse og er generelt overrasket over, hvor hjælpsomme alle mennesker omkring ham er.

- Mine klassekammerater og værtsfamilie er meget venlige, og de hjælper mig altid. Det er ikke så korrupt her, som det er i Chile, siger Franco, der for nylig mistede sin pung på et offentligt toilet i Aarhus.

Den indeholdt både rejsepapirer, Mastercard, rejsekort og penge, og Franco forventede bestemt ikke at se den igen. Lige indtil politiet ringede til Hårslev Efterskole og fortalte, at de havde fundet pungen.

- Alt lå i den. Der var ikke taget noget som helst. Jeg blev meget overrasket. Jeg troede simpelthen ikke, jeg ville få den igen. Det var så dejligt, konstaterer han.

arrow Ny undervisningsbygning står klar til nytår
13. november 2017 kl. 08:18 Opdateret: kl. 08:09

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk