3. juli 2020
Stohead arbejder på værket fra 9 til 18 frem til på torsdag ? afhængig af vejret. Foto: Næstved Kommune
gallery icon

Se billedserie

Stohead arbejder på værket fra 9 til 18 frem til på torsdag ? afhængig af vejret. Foto: Næstved Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tysk graffitikunstner udsmykker byens nye parkeringshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tysk graffitikunstner udsmykker byens nye parkeringshus
Næstved - 10. september 2019 kl. 14:17
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De drypper, hælder og danser. De farverige og fede bogstaver, som flyver ud af penslen, når den tyske graffitikunstner Shohead forvandler kedelige facader til moderne kunst i verdensklasse.

arrow Læs også: WAUH: Kunstbyen viste sine kronjuveler frem

Lige nu er den internationalt anerkendte kunstner i fuld gang med at udsmykke Næstveds nye parkeringshus på Grønvej. Selv kalder han sin kunst for skrevne abstraktioner og kalligraffiti - en kunstform, der kombinerer kalligrafi, typografi og graffiti.

I disse dage kan man møde Stohead her i byen. For selvom parkeringshuset har været i brug i flere måneder, mangler der noget helt essentielt, før det bliver rigtig næstvedsk: kunsten og et touch af natur. Det bliver der lavet om på nu. Næstved Kunstby, en del af Næstved Ungdomsskole, har sørget for den første del, nemlig kunsten. Stohead er den første kunstner, der er valgt til at udsmykke én af tre betonflader ud mod jernbanen.

- Vi jagter hele tiden diversitet. Stohead er retningsskabende inden for graffitikulturen, og han har en unik grafisk stil, der stadig har rødder i den klassiske graffiti, siger William Hjort, kurator for Næstved Kunstby og oplyser, at Stohead ventes at være i Næstved til og med på torsdag.

Det bliver to andre kunstnere, som udsmykker de resterende betonflader. Udtrykket skal falde i tråd med de øvrige 19 værker, der kan ses rundt omkring i Næstved. Når først de tre kunstnere har drysset moderne dampe over fladerne, er tiden inde til det grønne touch. Langs med parkeringshuset vil der i løbet af efteråret blive plantet slyngplanter og langs med stien buske og træer.

Også det nye parkeringshus på Kählersvej er der kunstneriske planer for: En 2,5 meter høj graffitivæg er etableret på hele langsiden mod banearealet. Her er planen at invitere til en kunst-event, hvor professionelle graffitimalere i samarbejde med unge fra Næstved Ungdomsskole vil skabe et kunstværk.

arrow Maglemølle lægger rum til graffitiudstilling
13. oktober 2018 kl. 09:00 Opdateret: kl. 15:52
arrow Næstved har fået et nyt gavlmaleri: En ægte DAIM på gavlen
06. september 2018 kl. 13:50 Opdateret: kl. 08:54
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk