31. juli 2021
Der skal findes en ny dato for, hvornår de to mænd kan få deres sag afgjort i retten. Ingen af dem mødte nemlig op fredag.Arkivfoto
Der skal findes en ny dato for, hvornår de to mænd kan få deres sag afgjort i retten. Ingen af dem mødte nemlig op fredag.Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyrkisk vaneforbryder i kriminel kombi med 74-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tyrkisk vaneforbryder i kriminel kombi med 74-årig
Næstved - 26. maj 2020 kl. 18:08
Af Esben Thoby

En søndag eftermiddag i november sidste år blev en grå dametaske stjålet fra en gæst på Humlebar i Vinhusgade. Den indeholdt blandt andet 4000 kroner i kontanter og bilnøglerne til en Volvo S80, som tyvene senere brugte til at køre rundt i Næstved.

arrow Læs også: Motionscyklist flået af cyklen af aggressiv bilist

Der var også et dankort i tasken, som samme aften blev benyttet til at købe for 630 kroner slik i Slikhjørnet i Toldbodgade, inden det blev spærret.

Ifølge politiet var det et temmelig umage par, der stod bag forbrydelsen, og begge er tiltalt for tyveri, brugstyveri af motorkøretøj samt bedrageri. Der er tale om en 46-årig tyrkisk vaneforbryder og en 74-årig dansk mand, begge med bopæl i Næstved.

Mødte ikke op

Retssagen mod de to skulle have været gennemført i fredags, men den blev aflyst. Det var ikke lykkedes at finde frem til den tyrkiske mand og forkynde anklageskriftet for ham, mens den 74-årige slet og ret valgte at blive væk.

Sagens anklager forsøgte ellers at dele sagen op i to og gennemføre den del, som handlede om den 74-årige, der også er tiltalt for en række færdselsforseelser, selvom han ikke var mødt op.

Det protesterede mandens forsvarer dog imod. Retsformanden trak sig tilbage og besluttede efter en kort overvejelse, at det ikke gav mening at gennemføre sagen, da de samme vidner alligevel ville skulle indkaldes igen. Til gengæld besluttede hun, at den 74-årige skal anholdes og tages med af politiet, når sagen igen kommer for retten.

Bedøvede mand

Når det sker, er det forhåbentlig også lykkedes at finde frem til den tyrkiske mand, som risikerer udvisning. Faktisk blev han allerede udvist fra Danmark ved en spektakulær retssag tilbage i 2015, men af ukendte årsager er udvisningen endnu ikke effektiviseret.

Dengang blev han desuden idømt to års fængsel for at have lænset en 69-årig mands dankort for 8000 kroner.

Det skete, efter manden var blevet bedøvet med et ukendt stof i sin øl og siden trukket rundt i Næstved, mens han dårligt kunne stå på benene, alt imens den 46-årige fik ham til at hæve pengene. Den bedøvede mand forklarede i retten, at han ikke havde været den samme siden og ikke kunne være lige så fysisk aktiv.

Retssag var en børnehave

Den 46-åriges medgerningsmand i 2015 var en på tidspunktet 47-årig dybt alkoholiseret dansk kvinde, som endte med at blive smidt ud fra sin egen retssag, idet hun blev mere og mere fuld og højrøstet i løbet af dagen. Hun blev idømt otte måneders ubetinget fængsel.

Kvinden og den tyrkiske mand var bestemt ikke på god fod, og det førte også til flere optrin i retten. Blandt andet truede den 46-årige to af kvindens venner med at brække deres arme og ben, hvis de blev ved med at »hviske bag ham«, ligesom han råbte »bodegakællinger« og »ludere« efter sin medgerningsmand og hendes mor.

Dommer Lene Sigvardt kaldte retssagen for »en børnehave«, mens anklager Jeanette Vincentz Andersen fortalte, at hun »sjældent havde oplevet noget lignende«.

Manden er tidligere dømt for flere tilfælde af tyveri, brugstyveri af motorkøretøj samt grov vold. Han har adskillige domme siden sin 16 års fødselsdag og har tilbragt over syv år sammenlagt i de danske fængsler.

Der er ikke sat en dato for en ny retssag.

arrow 25-årig mand sigtet for at bide kvinde og sparke betjent
03. juni 2020 kl. 11:15 Opdateret: kl. 10:27
arrow Landsret skærer halvandet år af dom til drabsmand
20. maj 2020 kl. 20:19 Opdateret: kl. 20:20
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk