19. juli 2019
Tre af Folketingets transportordførere var onsdag på besøg på Ardagh Glass med løftet om motorvej til Rønnede. Fra venstre Rasmus Prehn (S), Andreas Stenberg (RV) og Kim Christiansen (DF). Foto: Kim Palm
Tre af Folketingets transportordførere var onsdag på besøg på Ardagh Glass med løftet om motorvej til Rønnede. Fra venstre Rasmus Prehn (S), Andreas Stenberg (RV) og Kim Christiansen (DF). Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tunge transportpolitikere: Selvfølgelig får I motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tunge transportpolitikere: Selvfølgelig får I motorvej
Næstved - 31. januar 2019 kl. 08:33
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ardagh Glass i Fensmark er blevet fast destination, når Folketingets medlemmer skal overbevises om behovet for en motorvej mellem Næstved og Rønnede.

arrow Læs også: Dansk Industri: Motorvej til Næstved har topprioritet

Det var også tilfældet onsdag, hvor tre af de politikere, der sidder helt inde i maskinrummet, blev vist rundt på Danmarks eneste tilbageværende glasværk. Og meldingen var ikke til at tage fejl af: Bare rolig Næstved, I skal nok få den motorvej.

- Jeg har selv været med til at beslutte linjeføringen og jeg har været med til at afsætte de første 366 millioner kroner til Rute 54, så selvfølgelig får I den motorvej. Den er på min personlige Top Fem, siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen.

Ifølge Kim Christiansen er Næstved-Rønnede motorvejen blandt de projekter, der bare skal realiseres.

- Vi går meget realistisk ind til forhandlingerne. For mig at se handler det - i prioriteret rækkefølge - om først at skaffe penge til færdiggørelsen af Frederikssund-motorvejen. Herefter gælder det udbygningen af E20 motorvejen over Fyn, så skal vi også skaffe penge til udbygning af den østjyske E 45-motorvej og herefter kommer motorvejene til Næstved og Kalundborg. Det er realistiske projekter allesammen, siger Kim Christiansen.

Socialdemokratiet offentliggjorde tirsdag en ny langsigtet infrastrukturplan med ønsker for over 70 milliarder kroner over de næste 10 år. Også her er Næstved-Rønnede motorvejen vejen nævnt, sammen med stribevis af andre vejprojekter i hele landet.

- Jeg vil betegne Næstved-Rønnede motorvejen som et af de mest oplagte projekter at gennemføre. Alt forarbejdet er færdigt, projektet viser god samfundsøkonomi og lever op til målsætningen om et Danmark i bedre balance, siger Socialdemokratiets transportordfører Rasmus Prehn.

Også De Radikales transportordfører Andreas Stenberg er helhjertet fortaler for projektet og med sidste uges opmuntrende udmelding fra regeringen, tegner der sig nu et massivt flertal for firesporet asfalt mellem Næstved og Rønnede.

Men forude venter et valg og en valgkamp med masser af lokkende løfter om motorveje i hele landet, så selvom store dele af Folketinget synes enige, så kan der gå mudder i maskinen og der bliver næppe lavet nogen bindende aftaler på denne side af et kommende Folketingsvalg.

- Det lyder jo godt, men vi er langt fra i mål endnu, siger formand for Aktionsgruppen Motorvej NU, Torben Johansen.

arrow Kampen for motorvejen med lobbyistens ord
07. marts 2019 kl. 22:02 Opdateret: kl. 15:34
arrow Planen er klar: Speederen i bund i kampen for motorvejen
07. marts 2019 kl. 15:34 Opdateret: kl. 15:34
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk