16. januar 2018
Triatleterne Jan Bo Petersen og Stig Nielsen med et glas rent vand - den 23. juni svømmer de i Næstved Havn. Foto: Mogens Lorentzen
gallery icon

Se billedserie

Triatleterne Jan Bo Petersen og Stig Nielsen med et glas rent vand - den 23. juni svømmer de i Næstved Havn. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Triatleter svømmer i havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Triatleter svømmer i havnen
Næstved - 19. juni 2017 kl. 10:34
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er ikke farligt at svømme i havnen. Vandet er ikke giftigt, så hop bare i.

Det siger HG-triatleterne Jan Bo Petersen og Stig Nielsen. Sankthans aften hopper de i Næstved Havn sammen med en flok andre triatleter fra HG. Og hvis flere har lyst til en vandgang, så er de velkomne. HG har et par våddragter i overskud.

- Der er stor forskel på at svømme i havvand og ferskvand. Havnevand er mørkt, men det betyder ikke, at det er giftigt. Når jeg svømmer, drikker jeg min del af vandet, og det er ikke ubehageligt, selv om det er vand fra havnen eller kanalen. Og det er ikke sundhedsfarligt, siger Jan Bo Petersen, tidligere medaljevinder ved OL som cykelrytter.

Nu har han slået sig på triatlon.

Og er klar til at deltage i det danske mesterskab, som i august afvikles i Næstved. Svømning i havnen, cykling og løb langs Kanalen og i byen.

Der satses på omkring 400 deltagere, så det bliver triatlon-fest omkring havnen den 6. august.

Men i første omgang handler det om at gøre reklame for havnesvømning. Og udsigten til at et voldsomt regnvejr kan forurene havnevandet afskrækker ikke de to triatleter.

- Det er naturen. Jeg var med i kanaltri sidste år, og jeg oplevede ikke noget ubehageligt under svømningen. Vi skal udnytte de helt fantastiske muligheder for at gøre reklame for triatlon-sporten. Og vi skal have deltagerne helt ind til byen. Det gør vi bedst ved at svømme i havnen, siger Jan Bo Petersen, der to gange har været kåret til årets danske cykelrytter.

Sankthans-svømningen den 23. juni er åben for alle. Triatleterne springer i vandet klokken 18, og arrangementet er en del af midsommerfesten hos Suså Havn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk