24. september 2020
Episoden fandt sted en januardag ved tunnelen overfor Bilka. Foto: Morten Ravn
Episoden fandt sted en januardag ved tunnelen overfor Bilka. Foto: Morten Ravn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre unge dømt for overfald - en fjerde blev frikendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre unge dømt for overfald - en fjerde blev frikendt
Næstved - 24. juni 2020 kl. 19:30
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire unge mennesker i alderen 16 til 17 år sad i sidste uge på anklagebænken ved Retten i Næstved, hvor de var tiltalt for et voldeligt overfald mod en jævnaldrende dreng. Det fandt sted i januar på stisystemet ved tunnelen under Køgevej overfor Bilka.

arrow Læs også: Klubhus ramt af hærværk: Toiletterne smurt ind i lort

Yderligere mindst en person deltog i overfaldet, men han er under den kriminelle lavalder og får sin sag afgjort særskilt i Ungdomskriminalitetsnævnet. Der var muligvis flere med, men det blev ikke fastslået med sikkerhed under retssagen.

Undslap til Jem & Fix

Alle overfaldsmænd kendte i forvejen offeret, der en mandag eftermiddag omkring klokken 16 blev mødt med knytnæveslag i ansigtet og adskillige spark og slag mod kroppen. Det lykkedes ham at slippe væk og søge tilflugt i Jem & Fix på den anden side af tunnelen, så han slap med blå mærker og hudafskrabninger.

En 16-årig dreng fra Næstved blev frikendt for sin rolle i overfaldet, mens to 17-årige fra Haslev begge fik 60 dages betinget fængsel. De skal ligeledes møde i Ungdomskriminalitetsnævnet, hvor en sagsbehandler fra kommunen skal tage stilling, om yderligere foranstaltninger kan sættes i gang.

Sidstnævnte, som ikke er af etnisk dansk oprindelse, skal dog snart møde igen ved Retten i Næstved. Det skulle han egentlig have gjort for 14 dage siden i en anden sag, hvor han ligeledes er tiltalt for vold sammen med en anden ung mand. Den blev dog aflyst, da et vidne var forhindret i at deltage.

Klatrede op på politibil

Den sidste af de fire tiltalte, en 16-årig dreng, som i øjeblikket bor på et opholdshjem, blev fundet skyldig, men sanktionsudmålingen blev udskudt, da retten afventer yderligere oplysninger om ham.

Den 16-årige blev også dømt for i alt tre andre forhold. Det ene omhandlede vold ved et knytnæveslag i ansigtet, som skete i februar i et tog på vej til Haslev Station, og de to andre hærværk og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det var som følge af en episode 29. februar i år, hvor han løb hen over kølerhjelmen og taget på en politibil, hvilket forårsagede skader for over 11.000 kroner.

arrow Billedserie: Bilbrand natten til søndag
12. juli 2020 kl. 13:45 Opdateret: kl. 13:45
arrow Sag om groft overfald udsat for anden gang
12. juli 2020 kl. 07:56 Opdateret: kl. 21:41
arrow 25-årig mand sigtet for at bide kvinde og sparke betjent
03. juni 2020 kl. 11:15 Opdateret: kl. 10:27
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk