14. maj 2021
Retten i Næstved fandt det bevist, at den 28-årige stod bag de to brande, der opstod med få timers mellemrum tilbage i september. Foto: Fleur Sativa
Retten i Næstved fandt det bevist, at den 28-årige stod bag de to brande, der opstod med få timers mellemrum tilbage i september. Foto: Fleur Sativa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre års fængsel til brandstifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre års fængsel til brandstifter
Næstved - 07. marts 2020 kl. 04:03
Af Esben Thoby

Efter at have kunnet tygge på sagen i mere end en uge, var Retten i Næstved fredag klar til at afsige dom i sagen mod 28-årige Simon Mortensen. Han blev fundet skyldig i to forhold af brandstiftelse, hvoraf det ene omhandlede to brande.

arrow Læs også: Billeder: Brand huserer på gods

Således fandt retten det bevist, at Simon Mortensen startede to brande i kælderrum, som opstod med kort tids mellemrum i hver sin ende af en etageejendom på Bogensevej i Næstved - hvor den dømte selv har bopæl. Her opstod skader for mere end 1,5 millioner kroner, ligesom andre beboeres liv blev bragt i fare, og mindst én måtte evakueres.

Godt to timer forinden havde Simon Mortensen sat ild til en container på Parkvej ganske kort derfra, men her fik brandvæsnet hurtigere styr på flammerne.

Den 28-årige blev dømt efter en retssag, der strakte sig over to dage med mange vidner og flere tekniske beviser. Blandt andet ses han på en overvågningsvideo købe tre lightere kort inden brandene - den ene blev efterfølgende fundet ved det ene arnested med Simon Mortensens dna på.

På videoen ses det også, hvordan den dømte forsynede sig med en stak oddset-programmer, som senere blev fundet delvist afbrændte i det ene kælderrum.

Anklageren havde krævet op til tre et halvt års fængsel, men dommen endte med at blive en smule mildere: Tre år bag tremmer. Det blev med det samme anket af Simon Mortensen, og dermed kommer sagen på et tidspunkt for Østre Landsret. Han skal indtil da sidde varetægtsfængslet.

arrow Peter Zobels luksusgods solgt for monstrøst beløb
15. juli 2018 kl. 14:24 Opdateret: kl. 13:03
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk