15. juni 2021
For seks år siden flyttede René og Kristina Hansen til Appenæs. De faldt for idyllen og skoven som nabo. På få dage er skoven blevet fældet og skal forvandles til parcelhusegrunde. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

For seks år siden flyttede René og Kristina Hansen til Appenæs. De faldt for idyllen og skoven som nabo. På få dage er skoven blevet fældet og skal forvandles til parcelhusegrunde. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træmassakre i tidligere fiskerleje: Byens grønne åndehul er forsvundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Træmassakre i tidligere fiskerleje: Byens grønne åndehul er forsvundet
Næstved - 10. februar 2021 kl. 18:00
Af Kim Palm

René Hansen bor på Plantevej i Appenæs, og han blev brat vækket ved lyden af motorsave, da træfældningen gik i gang torsdag den 4. februar.

arrow Læs også: Opråb fra naturelsker: Der fældes for mange buske og træer i naturen

- Virkelig sørgeligt. Det var byens grønne åndehul, der forsvandt i løbet af en weekend, siger René Hansen, som sammen med hustruen Kristina for seks år siden faldt for idyllen i det tidligere fiskerleje, der i dag er forvandlet til mondænt parcelhuskvarter.

- Vi flyttede netop væk fra København for at komme tættere på naturen. Derfor er det ekstra ærgerligt, når den bynære natur forsvinder, siger René Hansen som i sit arbejdsliv også har været med til at lave en bosætningskampagne for Næstved Kommune.

- Det er nærmest ironisk for her gjorde vi som tilflyttere god reklame for Næstveds natur og miljø, og nu er vi vidne til det stik modsatte, siger René Hansen.

Bevar naturen

Han har oprettet hjemmesiden »Bevar naturen i Næstved«, og her myldrer det ind med høringssvar til kommunen. Især fra folk i Appenæs, som advarer kommunen mod at fjerne skov til fordel for mere boligbyggeri.

- Kommunen bliver nødt til at fastholde områder som ikke skal bebygges, især når der findes andre områder i byen, hvor udvidelse tjener større formål og konsekvenserne er mindre, lyder det således i et af høringssvarene, underskrevet af en tilflytterfamilie på Hedetoften.

Blandt politikerne er der ingen hjælp at hente. Skoven er privatejet, og lodsejerne var derfor i deres gode ret til at fjerne den, da de har søgt kommunen om at arealet bliver udstykket til nye parcelhusgrunde.

Artiklen fortsætter under billedet.

Træfældningen gik i gang torsdag, og nu er 43.000 kvadratmeter privatejet skov blevet fældet og skal gøres klar til nyt boligområde. Privatfoto

Nu håber beboerne, at den sidste bræmme af træer får lov at blive stående, så der stadig vil være en rest af den 40 meter høje bevoksning i Appenæs.

Appenæs bør vokse

Venstres gruppeformand Kristian Skov-Andersen bor selv i Appenæs. Og han hilser udviklingen velkommen.

- Næstved by er vokset rigtig meget mod nord og øst de senere år, og hvis vi skal fastholde servicefunktioner i en by som Appenæs, er det nødvendigt med nye udstykninger - og flere tilflyttere til vores by. Og selvom det er ærgerligt, at skoven er forsvundet, kan vi intet stille op, da skoven er privatejet, siger Kristian Skov-Andersen.

Han tilføjer, at kommunen har været i dialog med lodsejerne og anbefalet, at en bræmme af træer bliver bevaret for at sikre en grøn passage for skovens dyr. Området omkring Plantevej er en del af mange nye boligudstykninger, som indgår i Kommuneplanen, hvor borgermøderne er godt i gang. Syd for Hedetoften er der også planer om at forvandle 28.000 hektar mark til bebygget boligområde.

Online borgermøder

Borgerne kan give deres røst til kende på online borgermøder om Kommuneplanen.

Det første fandt sted mandag, og det næste er programsat til torsdag klokken 17. På mødet vil medlemmer af Økonomiudvalget være til stede, ligesom administrationen også vil være repræsenteret.

arrow DN-analyse: Naturen i Næstved tildeles kun 18 ud af 100 point
03. marts 2021 kl. 21:27 Opdateret: kl. 15:55
arrow Næstveds natur i modvind: Scorer lavt i ny DN-analyse
03. marts 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:08
arrow Her fældede de skoven: Her skal den bevares
17. februar 2021 kl. 07:32 Opdateret: kl. 19:34
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk