21. september 2021
Snart kan du finde et sidste hvilested i Borgnakkeskoven imellem trækronerne og med kig til Karrebæk Fjord. Foto: Saltø Gods
gallery icon

Se billedserie

Snart kan du finde et sidste hvilested i Borgnakkeskoven imellem trækronerne og med kig til Karrebæk Fjord. Foto: Saltø Gods
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trækroner og havudsigt: Snart kan du blive begravet i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Trækroner og havudsigt: Snart kan du blive begravet i skoven
Næstved - 06. december 2019 kl. 12:58
Af Kim Palm

I skoven forenes liv og død. Og nu bliver det snart muligt at finde et sidste hvilested i Borgnakkeskoven ved Næstved. Godsejer Carl-Christian von Scheel-Plessen mangler kun den formelle godkendelse fra Kirkeministeriet inden han kan indvie den nye begravelsesplads til urner i smuk natur blot 100 meter fra Karrebæk Fjord.

arrow Læs også: Se billeder: På skovtur for at mindes de afdøde

- Alle øvrige tilladelser er på plads, så jeg betragter den endelige godkendelse fra Kirkeministeriet, som en formalitet, der formentlig er på plads indenfor få uger. Håbet - og planen - er at kunne indvie skovgravelsespladsen i starten af det nye år, siger Carl-Christian von Scheel-Plessen.

Planerne er nu så langt fremme, at godsejeren inviterer til guidet fremvisning søndag klokken 14 - med mødested på P-pladsen ved ishuset på Karrebækvej.

Inspirationen til skovbegravelsespladsen har han hentet i Tyskland, hvor Carl-Christian von Scheel-Plessens familie kommer fra. Her har familien nemlig ikke kun en almindelig gravplads på en kirkegård, men også en gravplads i skoven.

Skovbegravelsespladsen er et alternativ til kirkegården - og askespredning ud over havet. I skoven kan man enten vælge at blive begravet anonymt eller få opsat en mindeplade på et træ, hvor de pårørende kan tage i skoven for at mindes dem, de har mistet.

Der vil stadig være fri og offentlig adgang til Borgnakkeskoven, der er et yndet udflugtsmål på i alt 25 hektar. Heraf vil knap fire hektar blive udlagt som skovbegravelsesplads. På hver hektar vil der står 40-50 træer, og rundt om træerne kan der stå 5-10 urner, der er fremstillet i et biologisk nedbrydeligt materiale.

Man har mulighed for at få én urneplads, en dobbeltplads eller en plads, hvor der er plads til hele familien. Men modsat på en kirkegård vil de enkelte gravpladser ikke være afgrænset af hæk, ligesom der heller ikke vil være gravsten på.

Muligheden for at blive begravet i skoven er relativt ny i Danmark. Landets første skovbegravelsesplads blev indviet sidste år i en privat skov i Horsens.

arrow Spådom: Om fem år er der 20-25 skovgravpladser landet over
25. marts 2019 kl. 15:32 Opdateret: kl. 12:02
arrow Gods vil have gravplads i skovens dybe stille ro
25. marts 2019 kl. 05:34 Opdateret: kl. 18:10
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk