22. oktober 2021
Det majestætiske platantræ vil kvittere for omsorg og kærlighed ved at stå flot i mindst 20 år endnu. Det vurderer en trædoktor. Foto: Anna C. Møhl
Det majestætiske platantræ vil kvittere for omsorg og kærlighed ved at stå flot i mindst 20 år endnu. Det vurderer en trædoktor. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trædoktor redder 150 år gammel platan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trædoktor redder 150 år gammel platan
Opdateret 16. december 2016 kl. 09:18
Næstved - 14. december 2016 kl. 06:06
Af Anna C. Møhl

Et 150 år gammelt platantræ, der står i Næstved, har gennem årene fået mange knubs. Men med større omtanke og mere kærlighed skal det nok stå flot i Rådmandshaven i mindst 20 år endnu. Der er endda en god chance for at opnå 30-50 år eller mere, hvis der ikke indfinder sig alvorlige svampeangreb i stamme og rødder.

arrow Læs også: 150 år gammelt træ har fået sin dødsdom

Det vurderer trædoktoren, Iben Margrete Thomsen, seniorrådgiver ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning. Eksperten har været på inspektion i Næstved og har udfærdiget platantræets sygejournal.

Træet var ellers tæt på at blive fældet i sommer af frygt for nedstyrtningsfare.

Træeksperten beroliger dog med, at ud over tørre grene og enkelte lange tunge grene, har træet ingen åbenlyse eller akutte sikkerhedsmæssige problemer.

Iben Margrete Thomsen anbefaler, at parkfolkene, der slår græsset i Rådmandshaven, holder sig på god afstand af stammen.

»Efter min bedste faglige overbevisning vil det være overdreven forsigtighed at fælde et træ, som ikke udviser tegn på alvorlig svækkelse af stabilitet, men blot en nedsat vitalitet«, står der i platantræets sygejournal.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk