29. juli 2021
Talsmand for torvehandlerne, Ebbe Jensen, synes ikke, der er meget af det nye, der kan bruges af stadeholderne. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Talsmand for torvehandlerne, Ebbe Jensen, synes ikke, der er meget af det nye, der kan bruges af stadeholderne. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Torvehandlernes talsmand: Tegningerne må laves om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Torvehandlernes talsmand: Tegningerne må laves om
Næstved - 13. september 2020 kl. 07:58
Af Jan Jensen

- Jeg tør vædde med, at der ikke har været en eneste forbi torvet med et målebånd.

arrow Læs også: Ny formand valgt for Næstved Cityforening

Torvehandlerforeningens talsmand Ebbe Jensen giver ikke meget for de flytbare telte på Axeltorv midt i Næstved, og en tegning der viser, at der skal være plads til fire biler på midten af torvet. Han har selv tre stadepladser for at få plads til sin bil og alle sine oste.

Ebbe Jensen er ikke tilfreds med processen, forud for det han kalder for et drastigt tiltag. Der har været arkitekter på, som for det meste er gået op i at lave noget nyt og frisk, der også skal se godt ud, men han tror ikke på, at nogen har været forbi Axeltorv for at se på de faktiske forhold.

Moderne virksomheder

Ebbe Jensen forklarer, at torvehandlerne - ligesom alle andre - er interesseret i at optimere bymidten og gøre den mere attraktivt.

Men i følge Ebbe Jensen giver de tre meter høje markiser, der skal stå fast fra Underhuset over til Alt Godt skygge til den forkerte side. Og de flytbare telte er lavet i størrelser, der passer til, hvad man kan have i en mælkekasse bag på en Puch Maxi - og ikke i en moderne virksomhed.

- Kommunen ville have bilerne væk, men dem kan vi jo ikke undvære. Problemet med det nye er, at det ikke er lavet til nutiden. Det skulle i det mindste have været skridtet af, inden de gik i gang, siger Ebbe Jensen.

Hyggeligt igen

Han er selv vokset op i byen, og husker tydeligt, da man for godt ti år siden nedlagde de grønne oaser og fjernede springvandet til fordel for Slattenpatten.

- Det er jo den hygge, vi har gået og sukket over. Den har manglet. Faktisk er den kommet igen. Det er sket efter Alt Godt har fået udeservering. Blomstermanden har fået en ny plads, og det er blevet helt hyggeligt igen her i sommer, siger han.

Fastelavn og mindre salg

Ebbe Jensen konstaterer, at det er frem og tilbage som med vejkryds og rundkørsler.

Han forstår godt, at cityforeningen og andre gerne vil bruge torvet, men når det handler om at skabe liv, så giver det efter en torvehandlers syn ikke mening at planlægge flere aktiviteter på torvet onsdag og lørdag, hvor der i forvejen er liv med torvehandel.

- Fodbold og fastelavn på torvet giver ikke flere kunder til os - faktisk virker det modsat, når der er aktiviteter en lørdag, hvor der i forvejen er mange mennesker. Man skulle hellere finde på noget der skaber liv en tirsdag eller torsdag, siger Ebbe Jensen.

Ostehandleren er mildt sagt ikke imponeret over de nye tiltag, og han føler sig overbevist om, at planerne skal kigges igennem en gang mere, så de passer ind i torvehandlernes kram.

arrow Corona stopper kæmpefest: Byens Bedste med tilskud men uden gallashow
30. september 2020 kl. 16:44 Opdateret: kl. 14:29
arrow Cityforeningen er flyttet hjemmefra
29. september 2020 kl. 08:30 Opdateret: kl. 16:46
arrow Seksårsregel i Cityforeningen
14. september 2020 kl. 10:10 Opdateret: kl. 11:03
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk