26. januar 2020
Tidligere byrådsmedlem for SF Torben Nielsen er død. Han blev 69 år. Arkivfoto
Tidligere byrådsmedlem for SF Torben Nielsen er død. Han blev 69 år. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Torben Nielsen er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torben Nielsen er død
Næstved - 10. september 2019 kl. 11:00
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tidligere gruppeformand for SF i Næstved Byråd, Torben Nielsen er død. Han blev 69 år. Familien meddeler, at Torben Nielsen døde den 3. september, og at bisættelsen foregår i stilhed.

Torben Nielsen var en del af SF's storhedstid, dengang partiet var repræsenteret af fire medlemmer i byrådet. Han forlod politik i 2013, da han valgte ikke at stille op til næste valg. Det var midt i SF's værste krise.

- Jeg har altid interesseret mig for politik. Det vil jeg fortsætte med, og jeg kan nok ikke lade være med at skrive læserbreve i fremtiden, lød afskedsparolen fra Torben Nielsen, som siden fik job som teaterkonsulent på Grønnegade Kaserne, inden han gik på pension i 2015.

Torben Nielsen holdt, hvad han lovede og var i årene efter sit byråds-exit en flittig debattør i spalterne. Ellers var han kendt som pædagogernes ven i byrådet. Han var selv uddannet pædagog og arbejdede i mange år, først som pædagog og senere som daginstitutionsleder i børnehaven Humlebien i Sct. Jørgens Park.

- I byrådsarbejdet stillede Torben Nielsen også et forslag, der gav megen debat. Han ville nemlig have forbudt hunde på Enø Strand. Han mente ikke, at hunde hørte hjemme på en strand, til trods for at han selv var hunde-ven. Jeg synes, det var et stærkt og modigt forslag, der mødte megen modvind, fortæller tidligere lokalredaktør på Næstved-redaktionen, Mogens Lorentzen.

Torben Nielsen kom også i vælten, da han foreslog en bilfri bymidte. Det blev som bekendt aldrig til noget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk