8. august 2020
Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S), Jeppe Kofod (S medl. af EP), Michael Palle, Marianne Vind og Magnus Heunicke (S) mødtes mandag eftermiddag i Næstved. Få timer senere skulle Jeppe Kofod have deltaget i et EU-vælgermøde.  Foto: Socialdemokratiet
gallery icon

Se billedserie

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S), Jeppe Kofod (S medl. af EP), Michael Palle, Marianne Vind og Magnus Heunicke (S) mødtes mandag eftermiddag i Næstved. Få timer senere skulle Jeppe Kofod have deltaget i et EU-vælgermøde. Foto: Socialdemokratiet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Top-politikere har for travlt: Dropper vælgermøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Top-politikere har for travlt: Dropper vælgermøder
Næstved - 15. maj 2019 kl. 10:03
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre af de mest kendte politikere, der stiller op til Europaparlamentsvalget, Morten Løkkegaard (V), Jeppe Kofod (S) og Karsten Hønge (SF), valgte alle sammen at melde afbud til et ellers velbesøgt vælgermøde i Næstved mandag aften.

arrow Læs også: Fremtidens skole til politisk debat

Det på trods af, at vælgermødet har været aftalt siden februar.

Karsten Hønge aflyste for flere uger siden, mens de øvrige spidskandidater meldte forfald i sidste øjeblik.

Kun Socialdemokratiet stillede med en afløser, nemlig Jakob Thiemann, der var kommet farende fra Nordsjælland for at deltage i vælgermødet.

Valg til Europaparlamentet er ikke den største sællert, men der var mødt usædvanligt mange op i Gl. Ridehus på Grønnegades Kaserne. 114 ville høre mere om EU.

Det var AOF Næstved-Susålandet og Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), der stod for arrangementet. AOF-leder Connie Skov Hansen, fortæller, hvordan en gruppe mennesker vendte om og kørte hjem, da det gik op for dem, at Jeppe Kofod ikke som annonceret deltog i mødet. Og flere havde forgæves forberedt spørgsmål til Morten Løkkegaard, der sjældent forsømmer nogen lejlighed til at skælde især medierne ud for ikke at interessere sig for EU. Både Sjællandske Medier og TV2 News dækkede det amputerede valgmøde.

- Jeg undrer mig. Der kom immervæk 114 mennesker, og det er mange til et valgmøde om EU, siger Connie Skov Hansen.

Hun oplevede, at Kofods afløser Jakob Thiemann scorede mange point og måske også stemmer på at køre til Næstved med meget kort varsel.

- Jakob Thiemann vandt måske endda mere, end Jeppe Kofod havde gjort ved at møde op som aftalt, siger Connie Skov Hansen.

Caroline Bindslev, debatansvarlig hos DEO, ønsker ikke at kommentere de tre spidskandidaters fravær, men hun forklarer, at de har meget travlt for tiden.

- Politikerne er ekstremt pressede og er måske kommet til at overbooke deres kalender. De vil jo gerne, men nogle gange er det bare umuligt at nå frem, siger hun.

Det kan ikke have været afstand, der afholdt Jeppe Kofod fra at tale om EU i Næstved.

Jeppe Kofod befandt sig få timer inden debatmødet knap syv kilometer fra Grønnegades Kaserne.

Han var nemlig til valg-event i Næstved samme eftermiddag for at mødes med partifællerne folketingsmedlem Magnus Heunicke og Næstveds borgmester Carsten Rasmussen hos vognmandsforretningen Palles Fragt.

På Twitter skrev Jeppe Kofod få timer inden vælgermødet: Kæmpe tak Michael Palle - direktør i Palles Fragt for at tale med os Socialdemokrater om en vognmands udfordringer fra bla unfair konkurrence og løndumping. Vi kæmper sammen i blandt EU for opgør med Wild West på vejene.«

Det socialdemokratiske medlem af EU-parlamentet er ikke vendt tilbage trods utallige henvendelser.

Morten Løkkegaard har ikke tid til at forklare over for Sjællandske, hvorfor han i sidste øjeblik aflyste en tre måneder gammel aftale, Han har i stedet sendt et skriftligt svar.

»Først og fremmest er jeg virkelig glad for at høre om et så flot fremmøde. Det vidner om et veltilrettelagt arrangement. Jeg er naturligvis ked af, at jeg måtte melde afbud, men jeg og Venstre har generelt prioriteret DEOs debatarrangementer højt under valgkampen. I en valgkamp er der ofte al mulig logistik, der skal gå op i en højere enhed. Nogle gange når vi det hele, og andre gange må vi erkende, at der er få få timer på dagen til at få enderne til at mødes. Det var desværre tilfældet i går, hvorfor jeg blev nødt til at aflyse. Jeg er ked af, at folk føler, de gik forgæves.«

SFeren Karsten Hønge er ekstra meget hængt op for tiden, da han stiller op til både Folketinget og Europaparlamentet.

Karsten Hønge forklarer, at han meldte afbud til mødet i Næstved i god tid, da folketingsvalget blev udskrevet. Jysk Fynske Medier havde i al hast arrangeret et vælgermøde i Odense om klima. Dét kunne Karsten Hønge ikke sige nej til.

- Det var et højprofileret møde hjemme på Fyn, og jeg var nødt til at vælge min hjemmebane, indrømmer han.

Ikke desto mindre ærgrer det Karsten Hønge, at han måtte aflyse det velbesøgte EU-møde i Næstved.

- 114. Hold da op, det var mange. Der plejer at komme 14, og 15 af dem er partimedlemmer, siger han.

arrow EU-politiker har for travlt til valgmøde
18. maj 2019 kl. 18:10 Opdateret: kl. 13:16
arrow De røde besøgte de blå: Kødløs klimadebat
15. maj 2019 kl. 09:25 Opdateret: kl. 08:47
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk