15. april 2021
Den 27-årige blev dømt for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, ikke at udvise tilstrækkelig agtpågivenhed, ikke at holde så langt som muligt til højre på vejen samt ikke at afpasse sin hastighed til både vejens forhold og vådt føre. Foto: Preben Madsen/Media Næstved
Den 27-årige blev dømt for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, ikke at udvise tilstrækkelig agtpågivenhed, ikke at holde så langt som muligt til højre på vejen samt ikke at afpasse sin hastighed til både vejens forhold og vådt føre. Foto: Preben Madsen/Media Næstved
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To lastbiler i tragisk dødsulykke: Nu er der faldet dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To lastbiler i tragisk dødsulykke: Nu er der faldet dom
Næstved - 05. februar 2021 kl. 11:48
Af Esben Thoby

Retten i Næstved har fundet en 27-årig lastbilchauffør fra en mindre landsby vest for Næstved skyldig i uagtsomt manddrab efter en ulykke, der fandt sted omkring klokken 10 den 27. august sidste år. Det koster en betinget fængselsstraf på 60 dage samt 80 timers samfundstjeneste.

arrow Læs også: 34-årig kvinde delte nøgenbillede af mand: Nu er der faldet dom

Her kom den 27-årige kørende på landevejen mellem Lov og Vester Egesborg, da han i en kurve mistede herredømmet over sin lastbil. Resultatet var fatalt: Køretøjet blev ført over i modsatte vejbane, hvor det frontalt stødte sammen med en anden lastbil.

I den anden lastbil sad en midaldrende mand bag rattet. Han blev med svære kvæstelser fløjet med lægehelikopter til sygehuset, hvor han godt en måned senere - den 29. september - afgik ved døden.

Ikke en undvigemanøvre

I retten nægtede den tiltalte sig skyldig. Han forklarede, at det var den anden lastbilchauffør, der var begyndt at trække ud over midterlinjen i kurven. Derfor havde han forsøgt en undvigemanøvre, og det var den, der fik hans egen lastbil til at skride.

Et vidne, der kørte bag den 27-årige, havde dog en anden opfattelse af situationen. Han fortalte, at det var den tiltalte, der var fortsat ligeud i kurven, der går en smule til højre.

Også en bilinspektør indtog vidneskranken. Han kunne fortælle, at den 27-årige havde indstillet lastbilens autopilot til 90 kilometer i timen, på trods af hastighedsbegrænsningen på 80. Samtidig havde det regnet den dag, og efter bilinspektørens vurdering var det ikke forsvarligt at køre mere end 60 til 70 kilometer i timen i kurven.

Kan fortsætte som chauffør

Anklager Tina Nielsen havde procederet for tre måneders fængsel, idet hun mente, at det var en skærpende omstændighed, at den tiltalte kørte i en lastbil og ikke en personbil. Dommen fulgte dog retspraksis på 60 dage, og anklageren var derfor alligevel tilfreds med resultatet.

Ud over betinget fængsel og samfundstjeneste fik den 27-årige også en betinget frakendelse af kørekortet. Det betyder, at han skal op til en ny køreprøve, men han kan altså fortsætte sit arbejde som lastbilchauffør. Manden modtog dommen.

arrow 30-årig rocker fængslet for våben og trusler
25. januar 2021 kl. 12:27 Opdateret: kl. 12:35
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk