28. november 2020
Borgerne i lokalområdet har kæmpet for at bevare skolen i Holme-Olstrup. Det lykkedes ikke. Nu skal Børne- og Skoleudvalget beslutte, hvad de snart tomme skolelokaler kan bruges til. Privatfoto
Borgerne i lokalområdet har kæmpet for at bevare skolen i Holme-Olstrup. Det lykkedes ikke. Nu skal Børne- og Skoleudvalget beslutte, hvad de snart tomme skolelokaler kan bruges til. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til sommer lukker skolen - nu beslutter politikerne om døgninstitution skal flytte ind i stedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til sommer lukker skolen - nu beslutter politikerne om døgninstitution skal flytte ind i stedet
Næstved - 06. maj 2019 kl. 11:34
Af Mia Than West

Når eleverne fra Holmegaardskolen, afdeling Holme-Olstrup går på sommerferie i slutningen af juni, er det slut med folkeskole i lokalerne på Stationsvej.

arrow Læs også: Borgere er bekymrede for en by uden skole

Det er op til Børne- og Skoleudvalget at beslutte, hvad lokalerne så skal bruges til. De skal mandag tage stilling til, om døgninstitutionen Døgndiamanten eller Børnehus Sjælland skal have lov til at flytte ind.

Det er ifølge den radikale formand Lars Hoppe Søe ikke i spil, at lokalerne skal sælges.

- Der er på for nuværende ikke planer om at sælge. I første omgang er det aftalen at undersøge, om det kan bruges til andre kommunale formål, forklarer han til Sjællandske.

Det er forud for mødet blevet undersøgt, hvordan de to virksomheders behov ville kunne varetages ved en flytning til skolen i Holme-Olstrup. Man har også kigget på, hvilken økonomisk betydning flytningen ville have for såvel anlæg som drift.

Desuden har der været fokus på, i hvilket omfang Døgndiamanten og Børnehus Sjælland ville kunne understøtte skolens betydning for foreningslivet i lokalområdet.

Det vurderes, at en etablering af Børnehus Sjælland i skolebygningen ikke er attraktivt, og at der er flest fordele ved at lade Døgndiamanten overtage lokalerne. Netop det lægger administrationen op til.

Døgndiamanten, der tidligere hed »Den Matrikelløse Døgninstitution«, er en landsdækkende døgninstitution, som hører under Næstved Kommune. Siden institutionens oprettelse i 1993 har de specialiseret sig i anbringelser til svært omsorgssvigtede drenge og piger i alderen 12 til 18 år. Døgndiamanten har på nuværende tidspunkt fire afdelinger - to i Faxe, en i Kalvehave og en Fensmark. Der er anbragt omkring 20 børn og unge i alt på de fire afdelinger.

Forstander Mikael Skak Pedersen har tidligere udtalt til Sjællandske, at han har et håb om, at institutionen kan blive samlet indenfor kommunegrænsen. Det vil medføre en bedre og mere økonomisk drift.

Hvis de får mulighed for at flytte ind i lokalerne i Holme-Olstrup, vil de kunne skille sig af med bygningen Fakse Havnevej 5, som anslås til en salgsværdi på 4,2 millioner kroner. En samling af Døgndiamantens enheder vil betyde, at institutionen vil kunne effektivisere sin drift betydeligt og nedsætte taksterne tilsvarende.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget kender ikke udvalgets holdning til sagen, men han er selv positivt indstillet i forhold til at lade Døgndiamanten overtage lokalerne.

- Det oplæg, der er kommet om Døgndiamanten er rigtig godt. Så må det vise sig, hvad vi politisk taler os frem til. Hvis vi beslutter det i udvalget, skal der være dialog med borgerne. Så får man afmystificeret, hvad det er for nogen børn. Det er jo ikke nogen, der går og slår folk ned, siger Lars Hoppe Søe.

Han ikke er i tvivl om, at det vil skabe debat i udvalget, og at nogle naboer vil have bekymringer omkring det at have en døgntilbud med unge i området.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det vil være et tema. Jeg bliver altid trist over, at når vi skal lave tilbud til borgere, der har det svært, er der rigtig mange, der siger, det skal ikke være i nærheden af os, fortæller han og fortsætter:

- Det er ikke nyt, at nogen har paraderne oppe, når man skal placere sociale tilbud. Jeg ville personligt ikke have noget imod at bo i nærheden af kommunale institutioner eller tilbud. Det er borgere, vi skal have tilbage på ret kurs, og derfor skal de bo tæt på andre, siger formanden.

Siden et flertal i byrådet i december 2018 besluttede at lukke skolen i Holme-Olstrup, har en gruppe borgere arbejdet på at etablere en friskole i byen. Anette Brix (K) og Lars Hoppe Søe havde torsdag møde med aktivitetsgruppen, og de ytrede ønske om at anvende lokalene på Stationsvej. Det kommer ifølge Lars Hoppe Søe ikke til at ske.

- Det er slet ikke på tapetet. Det er ikke et tema om, hvorvidt den skal sælges eller ej, siger han.

arrow Underskud i døgninstitution: 10 medarbejdere er blevet fyret
10. april 2019 kl. 12:15 Opdateret: kl. 10:53
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk