5. juli 2020
Tidligere chefredaktør Søren Baumann fylder 70 år.
Tidligere chefredaktør Søren Baumann fylder 70 år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere chefredaktør holder åbent hus til rund fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere chefredaktør holder åbent hus til rund fødselsdag
Næstved - 18. juli 2018 kl. 14:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den mangeårige, nu tidligere, chefredaktør og direktør ved det daværende Sjællandske Medier med hovedsæde i Næstved, Søren Baumann, Karrebæksminde, runder 70 år torsdag den 19. juli.

arrow Læs også: Billedserie: Vil skabe kulturcenter i glaslade

I sine år som chefredaktør og meddirektør fra 1994 til 2008 stod Baumann i spidsen for en redaktionel produktudvikling af de to dagblade, Næstved Tidende og Sjællands Tidende (senere Sjællandske). Før de fleste andre blev der omlagt til morgenavis, tabloid, nyt design, ny avistitel og styrket fokus på lokalstoffet, ligesom der på de indre linjer blev taget utraditionelle metoder i brug for at motivere medarbejderne, eksempelvis via præmieringsordningen »Ugens cigar« efter det amerikanske forbillede »Employee of the Month«. Desuden undergik det dengang lidt søvnige dagbladshus en forvandling til en multimediekoncern med lokalradiostation, lokal-tv, net- og sms-nyheder i et tværmedialt samarbejde med husets dagblade og ugeaviser.

Efter fusionen til det nuværende Sjællandske Medier i 2008 fortsatte Søren Baumann som politisk chefredaktør ved Sjællandske frem til 2011.

Skønt født, opvokset og udlært i Kalundborg - på Folkebladet (nu Nordvestnyt) - var det herefter i det jyske, at han slog sine journalistiske folder, først i Kolding på Jydske Tidende og Kolding Folkeblad og senere som byens første informationschef.

Efter et par kortere intermezzoer dels som informationschef på A/S DSB restauranter og kiosker i Århus, dels som redaktionschef på Randers Amtsavis, blev han i 1989 lektor på Danmarks Journalisthøjskole. Baumann sprang fra katedret til chefredaktørstolen i Næstved.

Baumann har to livlige efternølere, Kristine og Katrine, som han for godt fire år siden fik med sin senegalesiske ægtefælle Saoudatou. Derudover har han fire voksne børn, hvoraf en enkelt, Andreas, også er blevet journalist, og Søren Baumann har lige fået barnebarn nummer syv. Så små børn fylder fortsat hans liv - hvilket også i nogen grad dæmper de maritime fornøjelser som skipper på hans Bavaria 30 Cruiser, der lidt for ofte ligger i sine fortøjninger i Karrebæksminde Inderhavn med sammenrullede sejl.

Der er åbent hus på selve dagen klokken 13 til 17 i hjemmet på Alleen 6 i Karrebæksminde.

arrow Her er P-huset som skal løse trængslen i byen
29. juni 2018 kl. 07:49 Opdateret: kl. 07:49
arrow Åbent hus i byens parkeringshus
21. juni 2018 kl. 08:44 Opdateret: kl. 08:44
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk