23. oktober 2021
Kviktest-centeret på Grønnegade lukker 10. august, men det skal stadig være muligt at lade sig teste i bymidten. Foto: Simone Orby Jarolics
Kviktest-centeret på Grønnegade lukker 10. august, men det skal stadig være muligt at lade sig teste i bymidten. Foto: Simone Orby Jarolics
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Testcenteret lukker på Grønnegade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Testcenteret lukker på Grønnegade
Opdateret 23. juli 2021 kl. 13:19
Næstved - 23. juli 2021 kl. 10:29
Af Kim Palm

Snart er det slut med at få stukket en podepind i næsen på Grønnegade Kulturcenter. Falck lukker testcenteret i bymidten den 10. august. Det sker fordi Grønnegade selv skal bruge Gammel Ridehus i en tætpakket kultur-kalender og samtidig er besøgstallet faldet markant i takt med at stadig flere borgere er blevet fuldt færdigvaccineret.

arrow Læs også: Knap 900 festival-festede i sol og regn

- Lejekontrakten med Falck udløber 10. august og da vi selv skal bruge Gammel Ridehus til en stribe aktiviteter i august besluttede vi at opsige samarbejdet, fortæller leder af kulturcenteret John Nørbjerg - og fortsætter.

- Grønnegade står foran en travl august med et stort designmarked, en gadeteater-festival og en metal-festival de tre sidste weekender i august og derfor har det været et stort ønske for os at få Gammel Ridehus tilbage.

Men selvom køen er kortere og trykket taget af kviktest-centrene så skal det stadig være muligt at lade sig Covid-19 testes i bymidten. Det er meldingen fra Næstved Kommune som er i dialog med Falck om åbning af et nyt centralt placeret testcenter, når Grønnegade lukker.

- Jeg har kontakt med Falck og de er i gang med at finde egnede lokaler på en adresse i bymidten, når Grønnegade lukker ned, fortæller kommunens økonomichef Steen Andersen.

Det vil stadig være muligt at lade sig kvikteste på Troensevej i Næstved syd, ligesom testcentrene i Karrebæksminde, Fuglebjerg, Mogenstrup, Fensmark og Herlufmagle fortsat holder åbent.

- Planen er at testcenteret i Karrebæksminde lukker efter skolernes sommerferie. Men der er ikke truffet nogen endelig beslutning endnu. Det afhænger af smittetrykket, fortæller Steen Andersen.

Region Sjælland opfordrer borgerne til at benytte PCR-testcenteret på Grimstrupvej, da den er mere effektiv end hurtigtest i bekæmpelse af den Covid-19-deltavariant, som lige nu spreder sig. For Region Sjælland betyder det, at regionen i næste måned vil udbyde en kapacitet på 39.000 hurtigtest, mod de tidligere 52.000. Efterspørgslen er aktuelt faldet til cirka 20.000 daglige hurtigtest i regionen.

Udover Grønnegade lukker 15 øvrige kvikteststeder rundt i regionen, mens andre vil få kortere åbningstider.

arrow Der er stadig krummer i Krummerup
01. august 2021 kl. 08:45 Opdateret: kl. 08:45
arrow Find dit indre kærlighedskompas
30. juli 2021 kl. 12:47 Opdateret: kl. 12:47
arrow Sommeraften på Lave Ridebane
25. juli 2021 kl. 16:48 Opdateret: kl. 16:33
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk