18. januar 2021
Peter Holst (tv.) og Christian Glahn har sammen spillet forestillingen i Odysseus i 25 år. Nu er de vindere af æresprisen ved Words Festivalen. Privatfoto
Peter Holst (tv.) og Christian Glahn har sammen spillet forestillingen i Odysseus i 25 år. Nu er de vindere af æresprisen ved Words Festivalen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teater vinder ærespris for forestilling med 25 år på bagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teater vinder ærespris for forestilling med 25 år på bagen
Næstved - 17. juni 2020 kl. 11:52
Af Esben Thoby

Da Peter Holst, teaterchef og stifter af Det Lille Turnéteater, i weekenden mødte op til Words Festivalen i Helsingør, fik han sig en overraskelse. Lige inden, han skulle på scenen og spille en forestilling, blev det meddelt til ham og publikum til fortællefestivalen, at de nu skulle opleve vinderen af årets ærespris.

arrow Læs også: Egnsteater drager på Tour de Næstved med skrupskør Tarzan-forestilling

- Så skulle man selvfølgelig lige ryste hovedet, men det var en skøn fornemmelse at spille forestillingen med. Jeg er både glad og stolt over prisen. Det er dejligt, at også ens kolleger anerkender det arbejde, man har gjort i mange år, siger Peter Holst.

25 år gammel forestilling

Det Lille Turnéteater, der hører hjemme i Dysted, øst for Næstved, fik prisen for forestillingen Odysseus, der havde premiere for 25 år siden. Lige siden har Peter Holst optrådt med den sammen med bassist Christian Glahn.

- De første år var det 150 forestillinger om året. Så var det to i nogle år, og ti i andre. De seneste år har der været 30-40 stykker om året, fortæller Peter Holst og fortsætter:

- Vi har altid fået meget ros for den, og selvom den har mange år på bagen, så er indholdet stadig friskt på sin egen mærkværdige måde. Vi har rejst over hele Danmark med den og også forsøgt at oversætte den til engelsk, men det fungerede ikke.

Inspirerede festivalstiftere

Words Festivalen beskæftiger sig med fortællegenren og har eksisteret siden 2013. Det er en forholdsvis ny genre, der ikke rigtig var tænkt på i 1995, da Odysseus spillede første gang.

- Dengang var der mange, der kiggede underligt og spurgte, om det overhovedet var teater, når jeg kom med en stol og en historie og optrådte. Men det er teater, selvom den fysiske scenografi er skiftet ud med indre billeddannelse. Når det fungerer, og vi spiller rollerne troværdigt, så bliver den indre billeddannelse faktisk meget større, end hvis der var rekvisitter med, siger Peter Holst.

Som begrundelse for, at Det Lille Turnéteater, der fra 2008 til 2016 var egnsteater i Næstved Kommune, fik æresprisen, har stifterne af Words Festivalen forklaret, at de begge blev inspireret af Peter Holst og Odysseus til selv at blive fortællere.

Peter Holst fortæller, at Det Lille Turnéteater har søgt og fået lønrefusion under coronakrisen, og det er medvirkende til, at teateret overlever.

arrow Street Cut bliver til Short Cut
08. juli 2020 kl. 09:51 Opdateret: kl. 11:11
arrow Slut med Faster Cool TV
07. april 2020 kl. 18:24 Opdateret: kl. 16:12
arrow Se billeder: Verdens sødeste indbrudstyv
31. marts 2020 kl. 09:15 Opdateret: kl. 08:59
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk